Misiunea NASA care a dus la descoperirea a 2.200 de noi planete și unele dintre ele sunt uimitoare

Misiunea NASA care a dus la descoperirea a 2.200 de noi planete și unele dintre ele sunt uimitoare

Oamenii de știință încă nu pot răspunde la întrebarea care macină omenirea, și anume dacă există viață dincolo de Terra, mai ales formă de viață inteligență, însă încep să facă descoperiri care ne-ar putea oferi aceste răspunsuri în viitor.

Agenția spațială NASA a dezvăluit că TESS a depistat peste 2.200 de planete potențiale de la începerea misiunii sale în 2018. Sute dintre acestea sunt planete mai mici, însă nu e exclus că unele dintre ele să prezinte caracteristici similare Terrei, fără să fie neapărat și locuite, spun experții.

Așteptările inițiale erau ca sonda să găsească 1.600 de planete în primii doi ani.

Unele dintre descoperiri sunt neobișnuite

Unele dintre descoperiri sunt neobișnuite, susțin cercetătorii. Planeta stâncoasă TOI-700 d este la doar 100 de ani lumină distanță. LHS 3844 b este un „super-Pământ fierbinte” cu o orbită extrem de apropiată de 11 ore. TOI 1690 b este unul dintre rarii supraviețuitori al unei stele uriașe roșii care înghițe planetele pe orbita sa, în timp ce TOI 849 b pare a fi un gigant gazos care fie și-a pierdut atmosfera, fie nu a avut niciodată.

NASA pariază pe viitoare nave spațiale precum Telescopul spațial James Webb pentru a studia planetele candidate în detaliu.

Cercetătorii speră că, prin noul dispozitiv, să descopere caracteristicile fiecărei planete și, cine știe, poate vom descoperi și noi forme de viață.

Un lucru e cert: știm atât de puține lucruri despre Univers

Chiar dacă încă nu se cunosc multe detalii despre cele 2.200 de potențiale noi planete, cu această ocazie ni se certifică în fapt cât de puține lucuri cunoaștem despre Univers. Până când cercetătorii ne vor oferi noi detalii și dezvăluiri, putem doar să ne întrebăm: „Este oare Universul nostru infinit?”, „Există forme de viață inteligente în afara Terrei”?

Sperăm ca viitorul apropiat să ne răspundă la aceste curiozități, însă, dacă privim obiectiv recenta descoperire a NASA, e evident că probabilitatea matematică ca omenirea să fie singura formă de viață inteligență din Univers este extrem de mică.

Pe atât de multe planete și poate pe încă alte mii sau milioane încă nedescoperite, e imposibil să nu fie și alte forme de viață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: