Minivacanța de 1 decembrie: unde se duc românii de Ziua Națională și Sf. Andrei, cât plătesc

Minivacanța de 1 decembrie: unde se duc românii de Ziua Națională și Sf. Andrei, cât plătesc

Opțiunile românilor pentru minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie pot varia în funcție de prețurile practicate de hotelieri, însă și de preferințele fiecăruia.

Ziua Națională de 1 decembrie, însă și ziua Sfântului Andrei sunt decretate ca fiind sărbători legale, astfel că românii vor avea, și anul acesta, parte de o minivacanță binemeritată. Ba mai mult, cum cele două zile libere sunt în apropierea weekend-ului, autoritățile române au decis acordarea unei zile libere suplimentare, luni, 29 noiembrie, cu scopul de a crea o punte între weeekend și celelalte două libere legale. De menționat că măsura este valabilă, din păcate, doar pentru bugetari, lucrătorii în sistemul privat putând să-și ia o zi de concendiu, pentru a nu-și strica ritmul de vacanță.

Care sunt cele mai atractive destinații pentru minivacanța de 1 decembrie

Ca în fiecare an, Brașovul reprezintă destinația de vacanță de top, de la noi din țară, acoperind, în acest moment, un procent de 16% din rezervările aferente întregii țări. Stațiunile de pe Valea Prahovei este, de asemenea, de mare interes pentru ai noștri, Sinaia fiind cea mai căutată stațiune din „lanț”.

În lipsa city-break-urilor în afara țării, concetățenii noștri s-au reorientat în acest an inclusiv spre stațiuni balneoclimaterice ca Băile Felix, Sovata sau Băile Tușnad.

Orașe ca Sibiu, Alba Iulia sau, așa cum era de așteptat, Cluj-Napoca, au și ele parte de rezervări pe măsură, în această perioadă. În general, românii mizează pe acele orașe care prezintă o mare încărcătură istorică, cele trei încadrându-se perfect în ecuație.

Ziua de sâmbătă, 27 noiembrie, se bănuiește a fi cea mai aglomerată zi din punct de vedere al check-in-urilor. Mai mult, tot mâine, ipoteza creării ambuteiajelor în trafic, cu emfază pe Valea Prahovei (DN1), s-ar putea trasforma într-o realitate.

Cât ne costă o astfel de minivacanță

Cu prețuri crescute cu aproximativ 17%, față de anii precedenți, se estimează că un sejur pentru doi adulți ar putea să se încadreze în jurul sumei de 600 lei. Dacă adăugăm la calcul și doi copii, prețul ar putea să crească până la 800-900 lei, sau chiar 1.300-1.400 lei, în funcție de numărul de nopți de cazare, ori de prețul practicat de hotel sau pensiune.

Există, totuși, și o veste bună: cei ce nu au utilizat încă voucherele de vacanță pe 2019 și 2020 o pot face acum, în minivacanța de 1 decembrie.