Ministrul Educației face apel la solidaritatea între elevi, părinți și profesori: ce s-a schimbat în România

Ministrul Educației face apel la solidaritatea între elevi, părinți și profesori: ce s-a schimbat în România

Sorin Cîmpeanu este noul ministru al Educației și, deși nu are cuvinte de laudă la adresa situației din școala românească, vine la înaintare cu câteva soluții.

În ultimele zile, a ajuns în vizorul autorităților contul de TikTok al lui Alexandru Cumpănașu. Intitulat ”profu.online” fără ghilimele, contul cu pricina are peste jumătate de milion de urmăritori, cei mai mulți dintre ei copii. Din păcate, în loc să-și folosească influența într-un mod pozitiv, Cumpănașu atacă în mod constant atât activitatea profesorilor în contextul școlii online, cât și măsurile autorităților pe acest subiect.

„Este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întrebat despre activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, scrie Mediafax.

Pentru context, Sorin Cîmpeanu a avut o intervenție la Digi24 în care, printre altele, a fost nevoit să detalieze cum vede influența lui Cumpănașu din online. Ministrul Educației a spus atunci că în educație sunt probleme multiple și foarte serioase, iar subiectul discutat „este o problemă importantă, este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice”.

„Este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate între elevi, părinți și profesori și intervin astfel de factori perturbatori care induc dezechilibre majore de care nu avem nevoie”, a adăugat el.

Dacă nu era evidentă pentru orice părinte sau adolescent, Cîmpeanu a atras atenția asupra unei involuții în ceea ce privește atitudinea față de școala din România. În urmă cu câțiva ani, exista o relație ”normală pe acest subiect”, dar, între timp, a dispărut cu totul. „Mă delimitez clar de această abordare și îndemn la solidaritate, la înțelegere, pentru că avem foarte multe lucruri de recuperat”, a încercat să încurajeze ministrul.

Poliția Capitalei a inițiat o investigației în cazul activității online a lui Cumpănașu pe TikTok, după ce mai mulți oameni au clasificat interacțiunile sale cu copiii ca fiind cel puțin deplasate.

Citește și: