Microsoft aduce mai multă securitate: de ce contează pentru tine noua investiție

Microsoft aduce mai multă securitate: de ce contează pentru tine noua investiție

Atacurile cibernetice masive determină companiile să ia măsuri tot mai drastice. Astfel, Microsoft a hotărât achiziția unei companii de securitate ale cărei servicii sunt accesate de mari nume globale.

Microsoft a anunțat achiziția RiskIQ, o companie de securitate cibernetică foarte cunoscută în lume. RiskIQ este în colaborare cu organizații precum Facebook și Serviciul Poștal al SUA, în scopul de a identifica unde și cum sunt vulnerabili, în cazul unor atacuri cibernetice.

Gigantul tehnologic nu a dezvăluit care au fost condițiile înțelegeri, dar, potrivit Bloomberg, Microsoft a fost de acord să plătească suma de aproximativ 500 de milioane de dolari.

În afară de software-ul său foarte cunoscut, RiskIQ este renumit și pentru publicarea unui raport anual numit Evil Internet Minute. În cadrul acestui raport este analizată cantitatea de activitate malițioasă care poate avea loc în 60 de secunde sau chiar mai puțin.

Microsoft investește în propria securitate

După ce datele au fost accesate în mod ilegal anul trecut, în cadrul atacului SolarWinds, lucru care a permis ca hackerii sponsorizați de către stat să acceseze codul sursă, Microsoft a cumpărat mai multe companii din domeniul securității cibernetice pentru a-și întări nivelul de siguranță a datelor.

Aici, putem reaminti că luna trecută, pionierul tehnologiei a achiziționat ReFirm Labs care reprezintă o companie specializată în ceea ce înseamnă IoT (n.r. – internetul lucrurilor). Încă o dată, la începutul lunii s-a demonstrat faptul că, aceste companii au nevoie de o securitate tot mai bună, după ce atacul Kaseya a dobândit rezonanță în întreaga lume, afectând mii de companii.

În timp ce Kaseya a încercat să minimizeze gravitatea acestui eveniment neprevăzut, firma de răspuns de securitate, Huntress a estimat că ”alte câteva mii de întreprinderi mici” ar putea fi afectate de cele întâmplate. Nu este o noutate faptul că, pe zi ce trece, tot mai multe de astfel de atacuri vor avea loc, iar acest lucru ar trebui să pună în gardă atât companiile cât și autoritățile statelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: