Mașinile electrice se vor încărca wireless. Omul de știință de la NASA a explicat cum va deveni acest lucru realitate

Mașinile electrice se vor încărca wireless. Omul de știință de la NASA a explicat cum va deveni acest lucru realitate

Fostul om de știință al NASA, Khurram Afridi a pus bazele unui concept potrivit căruia, mașinile electrice se vor încărca wireless. Acest proiect urmează a fi dezvoltat împreună cu echia sa de la Universitatea Cornell.

Proiectul potrivit căruia mașinile electrice se vor încărca wireless

Khurram Afridi a pus bazele unui concept care va îmbunătăți semnificativ experiența de conducere a mașinilor electrice. Conceptul a fost dezvoltat pentru a scurta timpul de călătorie, astfel că vehiculele electrice nu vor trebui să oprească pentru a-și încărca bateriile. Acestea pot continua a fi conduse toată ziua.

Un încărcător de vehicule electrice, ChargePoint a fost afișat în timpul evenimentului Drive The Dream la Exploratorium, în data de 16 septembrie 2013 în San Francisco, California. Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, s-a întâlnit cu liderii corporativi din California la Drive The Dream pentru a discuta progresele în adoptarea vehiculelor electrice și a stațiilor de încărcare la locul de muncă la întreprinderile din stat.
Ideea este ca pe toată durata călătoriei, vehiculul electric să se încsarce fără fir. Astfel, nu va fi nevoie să conectați mașina electrică la fire care să direcționeze curent sau electricitate către bateriile sale, pentru a stoca o energie electrică. Acest concept poate părea ceva din viitor, mai ales că acest nivel de tehnologie este sofisticat și costisitor.

Proiectul ar atenua foarte mult necesitatea mai multor stații de încărcare electrică în SUA. Această veste vine după reclamațiile recente ale Tesla, de a adăuga mai multe stații la cele 25.000 de locuri actuale la nivel Statelor Unite. Deoarece Tesla este una dintre cele mai mari companii de mașini electrice din SUA, acestea sunt cele care au cele mai multe stații de încărcare pentru vehicule electrice, distribuite în diferite state.

Mașinile electrice wireless
Aceasta tehnologie nu ar avea nevoie de contact direct intre masina si sol

Echipa de cercetare a găsit alternativa

Echipa condusă de Khurram Afridi de la Universitatea Cornell dezvoltă acum o nouă modalitate de a încărca un vehicul electric. Așadar, oamenii nu vor mai trebui să devieze ruta și să se oprească câteva ore pentru a reîncărca mașina. Potrivit canalului YouTube al Universității Cornell, echipa lui Afridi își propune să dezvolte acest lucru, după ce a găsit cu succes o modalitate de a încărca fără fir un vehicul electric de la o sursă la sol.

Această tehnologie nu ar avea nevoie de contact direct între mașină și sol, cum se poate întâlni la încărcătoarele fără fir găsite pe smartphone-urile care utilizează magneți. În schimb, ar avea metale care ar reacționa și ar crea câmpuri de energie oscilante pentru a genera un curent de înaltă frecvență care are ca rezultat o încărcare electrică către bateriile mașinii.

Această tehnologie se numește redresor cu reactanță variabilă activă (AVR). Tehnologia prezintă o bucată de metal care reacționează sub vehiculul electric și o alta instalată pe drumurile care sunt conectate la surse de electricitate.

Potrivit Driving Canada, fostul om de știință al NASA lucrează deja la proiect, astfel că prototipul ar putea fi instalat pe vehiculele electrice și pe șosea. Khurram Afridi are în vedere acest lucru pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de a alege dacă să oprească sau să aibă „raza de acțiune nelimitată” pe drum, pentru a evita pauzele lungi sau pentru a nu se abate de la traseu.

Citește și: