24 mai 2021 | 14:29

Situație dezastruoasă și periculoasă la RAR, cu mașinile românilor. Ce s-a descoperit despre parcul auto de la noi

ACTUALITATE
Situație dezastruoasă și periculoasă la RAR, cu mașinile românilor. Ce s-a descoperit despre parcul auto de la noi

Inspectorii Registrului Auto Român, împreună cu reprezentanți din structurile poliției, au desfășurat în ultimele zile acțiuni de control la autovehiculele care circulau în Capitală. Bilanțul controalelor este îngrijorător. Majoritatea mașinilor prezentau defecțiuni și nereguli, spun reprezentanții RAR.

În perioada 21-23 mai, inspectorii RAR, împreună cu poliţiştii rutieri, au efectuat controale la autoturismele care au fost surprinse că circulau pe drumurile bucureștene.

Acțiunile de control au vizat verificarea autovehiculelor cu privire la sistemul de amortizare a zgomotului.

RAR atrage atenția și spune că peste 90% dintre mașinile verificare au probleme

Concluziile rapoartelor întocmite de autorități sunt îngrijorătoare. Unele dintre autovehiculele verificate prezentau deficiențe tehnice grave sau periculoase, ce pot pune în pericol siguranța soferului, pasagerilor sau celorlalți participanți la trafic.

În toal au fost verificate 32 de autovehicule, iar 90,62% dintre acestea aveau deficienţe majore şi/sau periculoase.

Nu au scăpat de verificare nici normele privind poluarea. Din păcate, aproape 60% dintre șoferii trași pe dreapta de RAR și Poliția Rutieră, aveau probleme la autovehiculele pe care le conduceau, și din acest punct de vedere.

Concret, Registrul Auto Român atrage atenția că 59,37% prezentau neconformităţi în ceea ce priveşte emisiile poluante.

RAR face apel la șoferii români, să nu uite să treacă periodic pragul service-urilor autorizate, pentru a-și pune la punct autoturismele, conform legislației rutiere în vigoare.

„Pentru Registrul Auto Român a fost şi rămâne o prioritate starea tehnică bună a maşinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitaţi să treceţi pe la service de câte ori este necesar şi să aveţi grijă să păstraţi autovehiculul în parametri de siguranţă.

Vă reamintim, de asemenea, că puteţi redobândi talonul reţinut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecţiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezenţantele Registrului Auto Român din întreaga ţară”, au arătat reprezentanţii RAR, pe Facebook.