Mașina electrică preferată de europeni: e bătaie pe acest model

Mașina electrică preferată de europeni: e bătaie pe acest model

Europenii sunt din ce în ce mai pasionați de automobilele electrice. Segmentul auto verde cunoaște o creștere exponențială în regiune, semn că șoferii devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Doar în primele șase luni ale anului curent, în Europa s-au înmatriculat nu mai puțin de 483.304 autoturisme electrice.

Dacă acest număr nu pare suficient de mare pentru cât de extinsă este piața auto europeană, află că se înregistrează o creștere de 124% față de anul anterior, iar premisele sunt și mai mari. Se așteaptă creșteri similare, de la an la an, pe măsură ce Guvernele europene vor încuraja și mai mult astfel de achiziții cu impact scăzut asupra mediului înconjurător.

Europenii se dau în vânt după acest automobil electric

Tesla este favorita șoferilor din regiune. Mai exact, vorbim despre Tesla Model 3. Raportându-ne la primele șase luni ale acestui an, Tesla Model 3 este cel mai vândut automobil electric din Europa, cu 66.734 de unități înmatriculate.

De curând, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, le-a cerut angajaților „implicare totală” pentru a compensa problemele legate de producție, survenite la începutul celui de-al treilea trimestru și „pentru a asigura un număr decent de livrare în T3”, potrivit unui e-mail intern.

„Sfârșitul valului de livrare al trimestrului este neobișnuit de mare de această dată, deoarece am suferit, la fel ca întreaga industrie, din cauza penuriei de piese cu care ne-am confruntat la începutul acestui trimestru”, a transmis oficialul Tesla.

De asemenea, Renault se poate mândri cu 41.253 unități înmatriculate, iar Nissan, cu numai 16.233 unități. Aceste cifre sunt modeste, dar trebuie să ținem cont că aceste mărci sunt destul de noi pe segmentul electric.

În schimb, constructorul german Volkswagen înregistrează cea mai puternică creștere, arată o analiză profit.ro. Vorbim despre nu mai puțin de 74.075 unități înmatriculate.

„După lansarea lui ID.3 în septembrie 2020, VW a lansat și ID.4 care a cucerit rapid piețele importante, din vestul Europei. După șase luni, ID.3 (locul 2) rămâne cel mai vândut model al familiei de electrice a VW, cu 30.895 unități, dar ID.4 vine tare din spate, cu 24.077 unități (locul 4). Micul e-Up (17.993 unități, creștere de 146%, locul 9) completează vânzările electrice ale mărcii”, precizează sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: