Lovitură pentru amatorii de vaping: producătorul îndrăgit care a primit o amendă fabuloasă

Lovitură pentru amatorii de vaping: producătorul îndrăgit care a primit o amendă fabuloasă

Unul dintre marii producători din industria dispozitivelor de tip vaping a primit o lovitură dureroasă. Iată despre ce e vorba.

Gigantul Juul, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive de tip vaping, a fost de acord să plătească zeci de milioane de dolari pentru a încheia un proces. Se întâmplă în Carolina de Nord, acolo unde autoritățile au dat compania în judecată pentru că promovează astfel de dispozitive în rândul tinerilor.

Juul a fost de acord să plătească 40 de milioane de dolari, ca parte a înțelegerii, dar insistă că tacticile sale de marketing și de business nu îi vizează doar pe tineri.

Juul, amendă de zeci de milioane de dolari

Autoritățile din Carolina de Nord s-au declarat de acord cu această înțelegere, iar statul american susține că va folosi banii pentru a finanța programe care previn consumul de țigări electronice, dar și renunțare la acest viciu.

Totuși, Juul a negat orice răspundere sau acțiune greșită din partea sa, dar a fost de acord cu o serie de modificări ale practicilor sale comerciale în stat.

Reclamele de pe rețelele de socializare și cele ale influencerilor vor fi interzise, ​​iar compania nu poate avea bannere sau alt tip de publicitate lângă școli și nici nu poate sponsoriza concerte sau evenimente sportive. Juul și alți comercianți de țigări electronice trebuie, de asemenea, să se asigure că cei care cumpără online au vârsta legală pentru a face acest lucru.

Pentru asta, e nevoie de un sistem inteligent care să-i verifice pe cei înregistrați. În plus, compania nu poate introduce arome noi și nu poate modifica nivelurile de conținut de nicotină fără aprobarea Food and Drug Administration (FDA).

Numeroase studii arată, însă, că interzicerea țigărilor electronice ar putea duce, de fapt, la creșterea vânzărilor țigărilor clasice sau a altor produse care conțin nicotină. Ar fi nevoie, așadar, de altfel de măsuri care să descurajeze consumul de țigări electronice sau dispozitive de tip vaping, mai ales în rândul tinerilor.

Citește și: