Lovitură majoră pentru Telekom: procesul cu ANCOM care îți arată că a mințit

Lovitură majoră pentru Telekom: procesul cu ANCOM care îți arată că a mințit

Telekom România Mobile Communications se află în plin proces cu Autoritatea de Reglementare în Comunicații. Cauza pentru care se judecă cei doi este o amendă primită de fostul Cosmote. Prima instanță a decis deja care parte are dreptate.

Amenda primită de la ANCOM, în 2018, a fost pentru că operatorul nu ar fi respectat condițiile din licența telefonică mobilă. Conform acesteia, compania trebuia să acopere populația României în proporție de mai mult de 98%. Amenda emisă a fost de 500.000 lei.

Care este sentința emisă de prima instanță?

Prima instanță judecătorească a decis în favoarea ANCOM. Astfel că, Telekom ar trebui să plătească amenda primită. Sentința a fost atacată, cu apel, de Telekom Mobile în prima parte a lunii august.

Potrivit datelor ANCOM, în urma măsurătorilor făcute în luna ianuarie-iulie 2018, Telekom Mobile nu și-a respectat obligația contractuală. Acoperirea zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României nu a fost îndeplinită.

„Procesul-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii nr. DEMC-SCC/3731/08.08.2018 prin care furnizorul Telekom Romania Mobile Communications a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 500.000 lei a fost contestat de acesta la Judecătoria Sectorului 6 București, solicitându-se, în principal, anularea documentului de control ca fiind nelegal.

În subsidiar, înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului, precum și obligarea ANCOM la plata cheltuielilor de judecată. Instanța a respins plângerea Telekom Mobile, ca neîntemeiată, obligând furnizorul și la plata onorariului aferent expertizei în specialitatea informatică realizată la solicitarea acestuia, în cuantum de 12.000 lei. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel”, spune ANCOM.

Telekom Romania Mobile Communications este controlat cu 70% de OTE – Grecia și 30% de Telekom Romania Communications. Acționarii Telekom Romania Communications sunt grupul OTE cu 54,1% și statul român cu 45,9%.

Comisia Europeană a aprobat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, în luna iulie. Ea este condiționată de cesionarea participației minoritare de 30% a Telekom în Telekom Romania Mobile Communications. Grupul elen estimează că va plăti 59,5 milioane de euro pentru cumpărarea unui pachet de 30% din acțiunile Telekom. După finalizarea tranzacției, OTE va deține aproape 100% din TKRM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: