Lovitură majoră pentru fanii Dacia: doar de premiul acesta nu avea nevoie fabrica de la Mioveni

Lovitură majoră pentru fanii Dacia: doar de premiul acesta nu avea nevoie fabrica de la Mioveni

Până de curând, designul autoturismelor Dacia, sub nicio formă, nu a fost o prioritate. Îți cumpărai o Dacia pentru că era ieftină, românească și ”își făcea treaba”. Din păcate, din circumstanțe de acest gen se obțin premii precum cel pe care îl voi detalia mai jos.

În încercarea de a atrage atenția asupra unor autoturisme care nu sunt neapărat cele mai atrăgătoare, o publicație importantă din Italia a creat un clasament care nu pune brandul de la Mioveni într-o lumină foarte pozitivă. În mod realist, nu te-ai fi așteptat ca cineva să considere o Dacia ca fiind una dintre cele mai frumoase mașini din lume. Pe de altă parte, însă, nu ți-ai fi dorit ca cineva să strecoare un Logan în topul celor mai urâte creații pe patru roți. Din păcat, asta s-a întâmplat.

Dacia Logan, cea mai urâtă mașină

Corierre Italia, din grupul Corierre della Sera, s-ar putea să nu fie cea mai importantă publicație de pe care îți citești știrile la prima oră a dimineții, dar tocmai a publicat un clasament care a făcut înconjurul lumii. Este vorba de ”Cele mai urâte 10 mașini din ultimii 20 de ani: de la Logan la Multipla, de la Materia la PT Cruiser”.

Dacă nu era evident din titlu, Dacia Logan apare în acest top neobișnuit. Deși este un detaliu trist pentru brandul autohton, în momentul în care vorbim de mașini frumoase sau urâte, orice fel de clasament implică o notă semnificativă de subiectivism. Nu de alta, dar ce este frumos pentru tine nu este și pentru mine.

Printre argumentele autorilor de a include Dacia Logan printre cele mai urâte mașini din istoria recentă, se numără spatele. ”În primii ani ai relansării mărcii de către casa franceză, estetica a fost, fără îndoială, sacrificată pe altarul listei de prețuri. Mașina era ieftină, dar aspectul său, mai ales îns pate, cu siguranță nu încuraja cumpărarea.”, se arată în publicația peninsulară.

Automobilele din top 10 nu au primit punctaje, deci poți merge de la premisa că ordonarea a fost aleatorie. Chiar și așa, ”clasicul” Logan este pe poziția a patra. Dincolo de modelul autothton, celelalte mașini de care să fugi sunt Daihatsu Materia, Fiat Tipo prima generație, Fiat Multipla, Opel Ampera, Renault Avantime, Nissan Almera, Lancia Thema, Toyota Yaris Verso, Chrysler PT Cruiser.

Citește și: