Lovitură dură pentru acest lanț de fast-food. Restaurantul preferat al românilor are mari probleme

Lovitură dură pentru acest lanț de fast-food. Restaurantul preferat al românilor are mari probleme

McDonald’s este unul dintre restaurantele extrem de apreciate de români. Din nefericire, celebrul lanț de fast-food are mari probleme, din cauza Brexit-ului.

McDonald’s a rămas fără milkshake-uri și câteva băuturi îmbuteliate la restaurantele din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Totul se întâmplă din cauza Brexit-ului

Se pare că de vină pentru această situație ar fi ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Celebra companie a declarat că se confruntă cu probleme legate de lanțul de aprovizionare care afectează stocurile de shake-uri și băuturi îmbuteliate la 1.250 de puncte de vânzare.

După cum știm, milkshake-urile sunt băuturi extrem de apreciate de clienții McDonald’s, iar această problemă se poate reflecta și în nivelul vânzărilor companiei.

Reprezentanții lanțului fast-food au transmis, de curând, că „lucrează din greu” pentru a limita impactul asupra livrărilor și clienților lor.

Potrivit companiei, lanțul de aprovizionare a fost perturbat și de lipsa șoferilor de camion, care să asigure transporturile cu produsele necesare.

„După cum a fost relatat, un număr de probleme afectează momentan retailerii noștri din Marea Britanie, una dintre acestea fiind un deficit la nivel național de șoferi HGV (n.r. vehicule grele de transport marfă).

Problema pe care o înfruntă celebrul lanț de restaurante nu este, din nefericire, una izolată. Mai multe companii din Marea Britanie au raportat probleme de aprovizionare din cauza lipsei șoferilor.

Nando, un alt lanț de fast-food, a anunțat săptămâna trecută că și-a închis unele restaurante din Marea Britanie după ce a rămas fără pui. Este estimat că țara are un deficit de 100.000 de șoferi de camion.

La începutul acestei luni, un sondaj realizat de Asociația rutieră de transport (RHA) a estimat că în Marea Britanie a existat un deficit de peste 100.000 de șoferi, dintr-un total pre-pandemic de aproximativ 600.000.

De curând, compania a mai traversat un moment dificil, fiind ținta atacurilor unor hackeri. Potrivit The Wall Street Journal, atacatorii care s-au infiltrat în sistemele sale au reușit să fure mai multe informații sensibile din baza de date a corporației.

Compania a descoperit incidentul după ce a angajat consultanți externi pentru a investiga activitatea neautorizată pe un sistem de securitate internă. McDonald’s a întrerupt accesul neautorizat la o săptămână după ce a fost identificat pentru cele trei piețe și creditează investiția sporită pe care a făcut-o în securitatea cibernetică în ultimii ani, astfel că un răspuns rapid nu a întârziat să apară.