Italvolt se uită către viitor: ce planuri au italienii și cum ne ajută

Italvolt se uită către viitor: ce planuri au italienii și cum ne ajută

Compania elvețiană de inginerie, ABB, va sprijini Italvolt în optimizarea producției de baterii pentru mașinile electrice.

Italvolt Spa, compania fondată de Lars Carlstrom și-a propus să creeze în Italia una dintre cele mai mari fabrici din Europa pentru producția și stocarea bateriilor litiu-ion pentru vehicule electrice. Aceasta va avea o capacitate planificată de 45 GWh, care va putea acoperii aproximativ 550.000 de vehicule electrice pe an.

De asemenea, producătorul anunță semnarea unui acord cu compania elvețiană ABB, pentru a “explora împreună modul în care soluțiile de automatizare, electrificare și digitalizare pot accelera procesele de producție pentru fabricarea bateriilor”.

Mai precis, parteneriatul tehnologic cu ABB va crește “expertiza în proiectarea și livrarea soluțiilor de electrificare și automatizare pentru controlul, distribuția și gestionarea energiei, optimizarea proceselor de fabricație și eficiența energetică pe termen lung”, arată comunicatul companiei italiene.

Economia va deveni verde

“Italvolt are ca obiectiv strângerea excelențelor industriale în fiecare domeniu al afacerii noastre și suntem bucuroși să anunțăm acest acord de parteneriat cu ABB, unul dintre cele mai importante nume din industria globală. Tehnologia de artă ne va ajuta să asigurăm sustenabilitatea fabricii noastre de producție, precum și să ne permită o producție eficientă, fiabilă și rentabilă. Suntem bucuroși că ABB ni se alătură pentru călătorie”, a declarat Lars Carlstrom, CEO-ul Italvolt.

“Planurile Italvolt pentru producția la scară largă sunt cruciale pentru mobilitatea electrică, durabilitatea sporită și reindustrializarea regiunii”, a declarat Mauro Martis, Manager pe Europa de Sud, ABB. “Împreună vom explora tehnologiile și sinergiile noastre cu Italvolt, oferind cunoștințele noastre pentru acest proiect ambițios.”

Italvolt construiește o mega-uzină cu o capacitate de producție de 45 GWh pentru celule de baterii în Scarmagno, Italia. Un obiectiv cheie este de a contribui la industrializarea ecologică, devenind unul dintre principalii furnizori de baterii ecologice din Europa și solidificând poziția Italiei ca producător principal de baterii.

Citește și: