iOS 15.0.1, oficial: Apple rezolvă cea mai supărătoare problemă la iPhone 13, dar și la iPhone-urile mai vechi

iOS 15.0.1, oficial: Apple rezolvă cea mai supărătoare problemă la iPhone 13, dar și la iPhone-urile mai vechi

În urmă cu câteva săptămâni, Apple a lansat iOS 15 și iPadOS 15, cele mai importante actualizări ale anului pentru posesorii de iPhone și iPad. În mod regretabil, acestea au venit la pachet cu o problemă supărătoare. Acum, s-a rezolvat.

În urmă cu câteva săptămâni, la câteva zile după lansarea seriei iPhone 13, mi-am instalat iOS 15, cel mai nou sistem de operare de la Apple pentru telefoanele companiei. Imediat după instalare, am primit o notificare legată de spațiul liber de pe smartphone. Mi se atrăgea atenția că terminalul este aproape plin. Am început să șterg câteva jocuri, filmări și diverse aplicații de dimensiuni generoase.

Notificarea cu pricina nu dispăruse, iar eu aveam deja mai mult de 20% din capacitatea aparatului ca spațiu liber. O simplă căutare pe internet a relevat faptul că problema întâmpinată de mine a fost una foarte comună. Foarte mulți utilizatori și-au instalat iOS 15, doar pentru a fi întâmpinați de un mesaj prin care li se atrăgea atenția că au o problemă cu spațiul.

Apple nu a oferit un răspuns oficial pe marginea subiectului și nici nu părea că a conștientizat la vreun nivel problema. În schimb, conștientizase altă particularitatea frustrantă. Este vorba de faptul că posesorii de Apple Watch nu-și puteau debloca noile iPhone 13, atunci când Face ID nu funcționa din pricina purtatului măștii de protecție. Într-un comunicat, când acea problemă a început să facă valuri online, a promis că o va remedia printr-o actualizare iminentă. Respectivul update este oficial din acest weekend și-l poți instala.

iOS 15.0.1, oficial: ce rezolvă

iOS 15.0.1 corectează probleme pentru iPhone, inclusiv o problemă care îi împiedica pe unii utilizatori să deblocheze modelele de iPhone 13 cu Apple Watch‑ul.

Această actualizare corectează probleme pentru iPhone.

  • Deblocarea iPhone‑ului cu Apple Watch‑ul putea să nu funcționeze pe modelele de iPhone 13
  • Aplicația Configurări putea să afișeze incorect o alertă că spațiul de stocare este plin

Pentru informații despre conținutul de securitate al actualizărilor software Apple, vizitați acest site web:

https://support.apple.com/HT201222

Etichete: