În timp ce Europa e la pământ, China dă lovitura pe piața auto

În timp ce Europa e la pământ, China dă lovitura pe piața auto

Piața auto europeană se confruntă cu mari probleme pe lanțurile de aprovizionare, în special din cauza penuriei de cipuri. În timp ce marile fabrici din regiune și-au redus drastic activitatea, în China lucrurile merg mai bine ca niciodată.

Ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, Xiao Yaqing, a declarat, luni, că în China sunt „prea mulţi” producători de vehicule electrice (EV).

China are planuri mari cu mașinile electrice

Oficialii chinezi spun că Executivul lor are planuri mari în ceea ce privește dezvoltarea industriei auto. Mai exact, ne explică ministrul Xiao Yaqing, va fi încurajată consolidarea industriei supraaglomerate.

China va investi și mai mult în acest sector, având în plan să dezvolte rețelele de stații de încărcare, dar și să dezvolte la un nivel superior vânzările de vehicule electrice pe pieţele rurale.

Chinezii vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum. Ca măsură de încurajare a pieței, autoritățile de la Beijing ar putea extinde, chiar și după anul 2022, subvenţiile acordate pentru achiziţionarea de automobile electrice şi hibride.

Automobilele electrice sunt viitorul, cred chinezii, care speră că, încurajând producătorii și investind în domeniu, vor reuși să creeze o cotă de piață din ce în ce mai mare pentru vehiculele verzi. Scopul lor principal este acela de a reduce poluarea. Marile așezări urbane asiatice se confruntă cu mari probleme de mediu și e nevoie de măsuri urgente și eficiente pentru a combate efectele schimbărilor climatice la nivel global.

Din nefericire, lucrurile nu sunt nici pe departe atât de roz și în Europa. Marii noștri producători auto se confruntă cu probleme severe pe lanțurile de aprovizionare. Cea mai mare provocare o reprezintă aprovizionarea cu cipuri, vitale în această industrie. Din cauza crizei globale, mulți producători, în special nemțești, au fost nevoiți să reducă sau chiar să suspende complet activitatea în unele dintre uzine.