26 dec. 2021 | 11:21

Imagini cumplite în Kenya: motivul pentru care girafele mor pe capete

ACTUALITATE
Imagini cumplite în Kenya: motivul pentru care girafele mor pe capete

Se întâmplă acum în Kenya: mai multe imagini surprinse de fotografi vin să întregească realitatea cruntă a anilor pe care îi trăim, cei în care omenirii pare să-i pese din ce în ce mai puțin de schimbările climatice și de efectele pe care aceasta le are asupra mediului înconjurător și asupra faunei și florei.

Fotoreporterul Ed Ram a surprins o serie de imagini menite să sensibilizeze chiar și cele mai împietrite inimi. Fotografiile acestuia arată câteva girafe moarte, în savană.

Girafele ar fi murit de foame și sete

Conform a ceea ce se știe până în prezent, animalele ar fi murit după ce o lungă suferință cauzată de lipsa de apă și mâncare, în urma secetei accentuate din Kenya.

Acestea ar fi încercat, înainte de deces, să ajungă la un rezervor din apropiere, însă ar fi rămas blocate în noroi înainte să ajungă la destinație. Chiar dacă ar fi ajuns la rezervoare, cel mai probabil că girafele ar fi murit oricum, încât acestea sunt, conform declarațiilor oficialilor din regiune, aproape secate.

Imediat după descoperirea cadavrelor animalelor, localnicii le-au mutat la marginea satului Eyrib, pentru a evita contaminarea rezervoarelor cu apă.

„Sursele de apă atât pentru oameni, cât și pentru animale au secat, forțând familiile să meargă pe distanțe mai lungi și provocând tensiuni în rândul comunităților, ceea ce a dus la o creștere a conflictelor intercomunitare”, au declarat reprezentanții ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare. în raportul privind situația actuală, a decesului girafelor.

Motivul pentru care rezervoarele sunt, în acest moment, ar putea fi cauzat de prezența tot mai numeroasă a fermelor, în zonă. Acestea ar folosi cantități industriale de apă, din aceleași surse. Mai mult, fermele ar deversa în râurile din zonă cantități mari de substanțe poluante, transformând pânza freatică într-o adevărată groapă de gunoi.

Negreșit, toate acesta contribuie la destabilizarea ecosistemului.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele