04 oct. 2021 | 15:55

Harta celor mai scumpe apartamente din București: prețurile au luat-o razna

ACTUALITATE
Harta celor mai scumpe apartamente din București: prețurile au luat-o razna

Piața imobiliară românească se află sub un val de scumpiri accelerate, încă din primele luni ale anului. În Capitală se resimt unele dintre cele mai puternice avansuri de prețuri, iar dacă te interesează achiziționarea unei locuințe, ar fi bine să știi care sunt zonele cele mai piperate.

Prețul unui apartament în Capitală diferă în funcție de zona pe care ți-o alegi. Evident, zonele centrale sau semi-centrale au cele mai piperate prețuri.

Care sunt zonele cu apartamentele cele mai scumpe

Conform unei analize Economica.net, efectuază pe baza datelor portalului Anunțul.ro, în 15 din cele 22 cuprinse în acest studiu, s-au înregistrat scumpiri la prețurile apartamentelor cu două camere, unele dintre cele mai socilitate imobile de pe piața autohtonă a momentului.

Prin urmare, locuințele sunt mai scumpe în aproape orice zonă ai dori să te muți.

Cea mai mai mare creștere s-a putut constata pentru zona 13 Septembrie, de circa 40%, arată sursa citată.

În medie, în această zonă, prețul pentru un apartament de două camere se ridică la valoarea de 144.000 de euro.

Și în zona Grivița – Gara de Nord se înregistrează scumpiri semnificative la apartamentele cu două camere. Vorbim despre un avans de 20% al prețurilor apartamentelor în această zonă a Capitalei.

Practic, prețul mediu, în prima lună de toamnă, pentru un apartament cu două camere în zona Grivița – Gara de Nord, ajunge la 65.600 de euro.

De asemenea, s-au înregistrat scumpiri însemnate și în zona Aviației. Aici, prețurile s-au majorat cu 14%, în timp ce în Floreasca-Dorobanți, prețurile au înregistrat un avans de 12%.

Dacă te gândești că în Militari sau Alba Iulia vei scăpa de scumpiri, te înșeli. Nici aceste zone nu au fost ocolite de prețurile tot mai piperate. Aici se consemnează o scumpire cu 11 punte procentuate la aceste apartamente.

Avem, însă, și zone unde prețurile apartamentelor au scăzut. Vorbim, de exemplu, despre zona Tineretului – Timpuri Noi. Aici se remarcă o scădere a prețurilor de 13%.

Vorbind în sume concrete, prețul mediu pentru un apartament cu două camere era, în septembrie, 87.000 de euro în zona Tineretului – Timpuri Noi.

Și în zona Iancului-Mihai Bravu s-au înregistrat ieftiniri. În medie, e vorba depsre 8 puncte procentuale.