Hackerii dau lovitura pe piața crypto: cum au pus mâna, dintr-un foc, pe 190 de milioane de dolari

Hackerii dau lovitura pe piața crypto: cum au pus mâna, dintr-un foc, pe 190 de milioane de dolari

Piața criptomonedelor este foarte atractivă, atât pentru investitori, cât și pentru infractorii cibernetici.

În ultimul an, tot mai multe persoane private și companii din întreaga lume și-au direcționat economiile și banii către piața criptomonedelor. Conform calculelor lor, acestea oferă randamente mai bune decât depozitele bancare și se pare că ar fi mult mai tentante decât investițiile la bursele de acțiuni.

În acest context, piața cripto crește sub ochii noștri, de la o lună la alta, atrăgând atenția și infractorilor cibernetici. Dornici de câștiguri rapide și substanțiale, aceștia atacă intens industria.

Au furat peste 190 de milioane de dolari, dintr-un foc

Ultima mare lovitură dată de hackeri pieței cripto a fost cea în care a fost implicată bursa de criptomonede BitMart.

Aceasta a pierdut peste 190 de milioane de dolari, mai exact, 196 milioane, din cauza unui atac amplu.

Inițial pierderile au fost estimate la 150 de milioane de dolari.

Hackerii au început să atace bursa pe 4 decembrie, la orele 14. Fondatorul Sheldon Xia a spus că doar un „procent mic” din activele BitMart sunt în pericol. Chiar și așa, compania a înghețat retragerile „până la o nouă notificare” și revizuiește elementele de securitate ale platformei, pentru a se asigura că pericolul a fost îndepărat, iar hackerii nu mai pot face ravagii printre portofelele digitale.

Identitatea hackerului sau rețelei care a stat în spatele acestui atac uriaș nu a fost încă descoperită sau, cel puțin, nu a fost divulgată publicității.

Important de menționat este faptul că, deși vorbim despre sumă uriașă, acesta nu reprezintă cel mai mare furt de pe piața crypto. Totuși, conform declarațiilor făcute de specialiștii din cadrul Coindesk, acest atac este unul dintre cele mai ample și puternice desfășurate de hakeri până în acest moment.

Exoperții în securitate cibernetică trag un puternic semnal de alarmă și avertizează asupra faptului că tehnologia din prezent ar putea fi destul de vulnerabilă în fața hackerilor. Ei spun că, din cauza anumitor breșe existente, infractorilor cibernetici nu le este greu să fure sume uriașe de bani, de pe piețele activelor digitale.

Citește și: