Hackerii chinezi, subiect de controverse: argumentele americanilor
Administrația Biden nu ezită să dea vina hackerii chinezi pentru un șir de atacuri cibernetice Microsoft Exchange. Amercianii aduc argumente care să le susțină acuzațiile împotriva Chinei.
Casa Albă a declarat „cu un grad ridicat de încredere” că hackerii legați de Ministerul Securității Statului (MSS) din China au fost responsabili pentru o campanie de spionaj digital care utilizează vulnerabilitățile Exchange. Oficialii s-au confruntat cu conducerea chineză înaltă cu această activitate online și „mai largă” ostilă, a spus Casa Albă.
SUA au acuzat în continuare China că desfășoară o operațiune de informații care se baza pe „hackeri contractuali” care lansau frecvent atacuri destinate exclusiv profitului, cum ar fi schemele de ransomware și criptarea jacking-ului. Se crede că refuzul guvernului chinez de a aborda aceste abuzuri ar afecta societățile, guvernele și infrastructura cu daune de „miliarde de dolari”, potrivit afirmațiilor Casei Albe.
În consecință, Departamentul de Justiție a dezvăluit rechizitoriile a patru bărbați chinezi afiliați la MSS pentru presupusa desfășurare a unei campanii extinse de hacking menite să fure proprietatea intelectuală și secretele comerciale, inclusiv cercetarea în domeniul sănătății.
Inițiativa, desfășurată între 2011 și 2018, a arătat că Ding Xiaoyang, Cheng Qingmin, Zhu Yunmin și Wu Shurong au compromis mai multe sisteme din întreaga lume pentru a obține informații, de la tehnologia autovehiculelor autonome și formulele chimice, până la cercetarea Ebola, SIDA și alte boli.
Americanii consideră că hackerii chinezi sunt vinovați de atacurile Microsoft Exchange
Administrația Biden a întreprins deja mai multe acțiuni ca răspuns la atacuri, inclusiv „acțiuni proactive de apărare a rețelei”, cum ar fi ștergerea backdoor-urilor pe serverele Exchange compromise. Acesta a adăugat companii private la Grupul său de coordonare unificată pentru a-și consolida răspunsul la incidentele de securitate.
CISA, FBI și NSA au lansat, de asemenea, un aviz care subliniază strategia Chinei pentru compromiterea rețelelor SUA și aliate folosind mai multe metode. Acest lucru se adaugă regulilor de securitate mai stricte pentru companiile de conducte, precum și un pilot pentru abordarea vulnerabilităților în sectoare precum alimentarea cu energie electrică și apă.
În mod istoric, China a negat implicarea în astfel de atacuri. Efortul de la Casa Albă este mai degrabă un avertisment, astfel că SUA nu numai că vor lansa atacurile asupra Chinei, ci vor răspunde la acestea pe măsură.