Google este amenințat: motorul de căutare care promite confidențialitatea, cu adevărat

Google este amenințat: motorul de căutare care promite confidențialitatea, cu adevărat

Google este amenințat de un nou motor de căutare. Brave este o platformă care promite confidențialitate și transparență utilizatorilor săi, fiind deja disponibil în varianta sa beta.

Acum poți încerca un nou motor de căutare, platformă care amenință supremația Google. Brave a lansat o funcție de căutare în varianta beta, atât ca opțiune în toate browserele sale, cât și prin web pentru toate celelate platforme. Brave este o platformă care este orientată spre confidențialitate și transparență.

Totodată, noul motor de căutare nu urmărește activitatea ta din mediul online, precum nici nu folosește algoritmi ”secreți” pentru a observa rezultatele din cadrul navigării în lumea virtuală. În cele din urmă, vei avea opțiunea unei versiuni fără publicitate, desigur, asta dacă ești dispus să plătești.

Google este amenințat de Brave, noul motor de căutare

Totodată, Brave va face căutarea să fie disponibilă și pentru alte motoare. Indexul site-ului este unul independent, asta chiar dacă Brave a remarcat că actualele căutări de imagini, precum și alte caracteristici se vor baza pe Microsoft Bing. Astfel, nu vei fi urmărit pentru acele întrebări adresate pe Bing, după cum au afirmat reprezentanții Brave.

Brave a făcut un salt în lumea motoarelor de căutare, prin achiziționarea motorului open-source Tailcat. Acesta a fost creat de către echipa care a lucrat la browser-ul Cliqz, browser care este axat pe confidențialitate. Acest motor se află însă într-un joc de noroc, pentru că, Googel domină în continuare piața, cu peste 92% din piața globală, potrivit datelor din luna mai 2021, ale Statcounter.

Browserele orientate spre confidențialitate precum DuckDuckGo, nici măcar nu apare în respectivul grafic. Cu toate acestea, Brave are peste 32 de milioane de utilizatori activi lunar, dintre care, mulți au instalat broswerul, tocmai pentru a îmbunătăți confidențialitatea. Motorul de căutare are deja un public gata construit, lucru care ar putea ajuta la creșterea Brave, atât timp cât acesta va continua să adauge noi utilizatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: