Gigantul Pfizer mută o parte din operațiuni în România: ce va face aici creatorul vaccinului anti-Covid

Gigantul Pfizer mută o parte din operațiuni în România: ce va face aici creatorul vaccinului anti-Covid

Pfizer, una dintre companiile care au scos pe piață un vaccin împotriva Covid-19, a decis să mute o parte din operațiuni în România.

Pfizer, grupul farmaceutic care a lucrat împreună cu germanii de la BioNtech la crearea unui vaccin anti-Covid, trece prin ceva restructurări. A anunțat că va concedia 15% din personalul centrului de distribuție de la Zaventem din Belgia. Pentru România poate fi o veste bună, deși sindicatele de acolo au anunțat cu proteste, mai ales că sunt lăsați pe drumuri oameni în plină pandemie.

Asta pentru că o parte din activitățile acelui punct de lucru vor fi relocate în țara noastră.

Ce activități aduce Pfizer în România

Planurile Pfizer ar fi ca proximativ 38 din cei 238 de angajaţi ai centrul de distribuţie din Zaventem (Belgia) să fie concediaţi. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării chiar în România, la București.

Sindicatele se declară total nemulțumite de anunţul făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.

„Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Pfizer susține, însă, că are nevoie de o reorganizare.

„Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului farmaceutic.

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi la patru locaţii:  Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial), Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie). Rămâne de văzut câți oameni va angaja în România și de ce se vor ocupa aceștia mai exact.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: