Gigantul Google face schimbări majore: toți utilizatorii sunt vizați de noutăți

Gigantul Google face schimbări majore: toți utilizatorii sunt vizați de noutăți

Gigantul tech Google vine cu noutăți pentru internauți. Se pare că utilizatorii Windows se vor bucura, în curând, de o experiență îmbunătățită a serviciilor companiei.

Mai exact, Google are în plan lansarea unei aplicații revoluționare, ce va permite aproape tuturor utilizatorilor Windows să ruleze jocuri de Android pe laptopurile și PC-urile care folosesc sistemul de operare Microsoft.

Ce vor primi utilizatorii, de la Google

Datorită noii aplicații native pentru Windows, jocurile de Android vor putea fi rulate pe Windows 10 și versiunile mai noi.

Conform unui anunț al celor de la Google, în crearea aplicației noi, Microsoft nu se va implica, Google fiind dezvoltatorul.

Totuși, din partea gigantului tech nu vin doar vești bune în această perioadă. Foștii ingineri Paul Duke, Rebecca Rivers și Sophie Waldman au dat în judecată Google pentru că ar fi încălcat înțelegerea „nu fi rău”, din codul de conduită al companiei.

Ei susțin că Google i-a concediat pentru că ar fi organizat anumite mișcări de opoziție împotriva proiectelor considerate de aceștia ca fiind controversate, cum ar fi colaborarea cu Serviciul Vamal și Protecția Frontierei, din era Trump.

Conform spuselor acestora, Google a preferat să concedieze oamenii decât să admită că abordarea sa s-a schimbat, în ceea ce privește punerea în practică a celebrului motto. Mulți sunt de părere că eventualul proces ar putea fi sortit eșecului, întrucât este foarte greu de atribuit o definiție concretă a răului, acesta fiind, mai degrabă, un concept relativ.

La rândul său, avocatul Laurie Burgess a susținut că „nu fi rău” are un sens cât se poate de fix. Motto-ul trebuie respectat așișderea, a mai spus acesta. La rândul său, gigantul Google i-a acuzat pe foștii angajați că ar fi încălcat, în mod repetat, politicile de securitate a datelor, prin obținerea sau partajarea informațiilor confidențiale. Aceștia s-au apărat, spunând că acuzația Google este doar o diversiune pentru a acoperi adevăratele nereguli din companie.

Citește și: