Gigantul auto care-ți transformă mașina într-un gadget pe roți: cum îți aduce la bord cele mai noi tehnologii

Gigantul auto care-ți transformă mașina într-un gadget pe roți: cum îți aduce la bord cele mai noi tehnologii

Porsche e unul dintre marile nume din industrie și caută să țină pasul cu tranformarea tehnologică. A prezentat recent noul sistem inteligent de la bordul modelelor sale – PCM 6.0.

PCM 6.0 – Porsche Communication Management – e noul sistem inteligent care se va regăsi la bordul modelelor noi ale constructorului german. E un sistem caracterizat de funcții noi, care te fac să te simți ca și cum ai fi într-un gadget de ultimă generație pe roți.

E vorba de o nouă generație PCM care-ți oferă o experiență mult mai ușoară și mai intuitivă. Datorită tehnologiei over-the-air (OTA), sistemul va fi actualizat de la distanță și va învăța comportamentul șoferului, astfel încât să ofere conținut personalizat și adaptat nevoilor acestuia.

PCM 6.0, sistemul de infotainment care face din Porsche un gadget pe roti

Porsche a decis să ofere și mai multe funcții prin integrarea Apple Music în sistemele sale de infotainment. Dacă te afli la volanul unui model al constructorului german, atunci poți folosi Apple Music, Apple Podcast și nici măcar nu e nevoie să-ți conectezi iPhone-ul la sistem.

O versiune de bază a PCM 6.0 a fost folosită pentru prima dată în Porsche Taycan, modelul complet electric. De aici încolo, și clasicul Porsche 911, dar și modelele Cayenne și Panamera primesc nouă generație PCM.

Pe lângă funcțiile noi, PCM oferă un ecran optimizat și un concept de operare cu un font nou, pictograme revizuite și adaptări de culoare. Rezultatul este un aspect mai calm și mai rafinat. Sunt afișate doar cele mai necesare informații, asigurându-se astfel că atenția șoferului rămâne concentrată asupra drumului.

Interfața cu utilizatorul afișajului central a fost, de asemenea, optimizată. Zonele tactile sunt mai mari și, prin urmare, mai ușor de operat.

Cele mai importante funcții aduse de Porsche

Printre cele mai noi funcții aduse odată cu PCM 6.0 se numără:

  • Ecranul de start oferă acces direct la cele mai importante funcții ale sistemului și poate fi personalizat: prin drag&drop poți păstra doar acele aplicații care te interesează în mod curent
  • Toate funcțiile vehiculului sunt grupate în meniul Auto. Setările specifice vehiculului sunt clasificate în domeniile Drive, Assistance, Trip și Comfort și sunt rapide și ușor de operat
  • Selecția funcției este susținută de o grafică 3D de înaltă calitate, redată în timp real
  • În meniul Notificări, ai acces la multe forme de comunicare, ai practic tot ce-ți trebuie la îndemână: apeluri telefonice, mesaje și mesaje referitoare la PCM de la Porsche. Ai și funcții de răspuns rapid, ca să nu-ți fie distrasă atenția de la drum
  • Nu lipsește funcția de Navigare, care are o interfață mai mult decât intuitivă
  • Nu lipsește funcția de voice control. “Hey Porsche” activează imediat asistentul vocal

Milioane de piese: Apple Music & Apple Podcasts

Apple Music și Apple Podcasts sunt integrate complet în noua generație PCM și, așa cum spuneam, nu ai nevoie de un iPhone în interiorul mașinii pentru a le accesa. Pentru a avea acces la milioane de piese și sesiuni de tip broadcasting, trebuie doar să-ți conectezi Apple ID la contul setat pe sistemul de infotainment al Porsche.

Cu Apple Music, ai acces (fără reclame) la peste 75 de milioane de piese, care-ți sunt redate prin sistemul audio al mașinii, extrem de performant. Ca un fapt divers, dacă auzi la radio o piesa care-ți place o poți adăuga imediat la lista de redare a Apple și o poți asculta oricând.

Dacă, de asemenea, dai de un artist care-ți place, verifici imediat în biblioteca Apple lista de piese pe care serviciul ți-o poate oferi.

Porsche Taycan a fost primul model din lume care a integrat pe deplin platforma Apple Podcasts. Șoferii altor modele Porsche pot selecta și asculta acum peste 1,5 milioane de transmisii în peste 100 de limbi prin intermediul afișajului central. Podcast-urile Apple sunt afișate în PCM ca sursă media independentă.

Mai multe informații despre noul PCM 6.0 și nu numai poți găsi AICI.

Citește și: