Gata cu jocurile video. Acești oameni se confruntă deja cu cenzura. Se pot juca doar două ore în weekend, pentru a nu ajunge dependenți
Mulți oameni cred că jocurile video pot provoca dependență, iar în unele țări, cum ar fi China, acest lucru a devenit deja un fenomen îngrijorător. Prin urmare, producătorii de jocuri și autoritățile publice au luat măsuri de limitare a accesului, pentru a îndepărta pericolul de utilizatori.
În ultima perioadă, autoritățile chineze par să fi declarat război împotriva giganților săi tehnologici.
De curând, mass-media din China a comparat jocurile online cu „opiu”, atrăgând atenția asupra dependenței pe care o pot provoca utilizatorilor.
Articolul solicita, de asemenea, restricții suplimentare asupra industriei pentru a preveni dependența și alte efecte negative asupra copiilor.
Articolul a fost șters la câteva ore după publicare, dar de atunci a fost re-publicat, cu un nou titlu și referințele la „opiu” eliminate.
Tencent este una dintre cele mai mari companii de jocuri din lume responsabile de jocuri de înaltă calitate precum „Onoarea Regilor”, a suferit un șoc financiar imediat, prin scăderea acțiunilor cu aproape 6% după publicarea articolului. Ulterior, periderea a fost recuperată, însă problemele de-abia au început.
Tencent a limitat timpul pe care utilizatorii îl pot petrece jucând „Onoarea Regilor”
Acesta a fost nevoit să reducă timpul de joc pe „Onoarea Regilor” pentru cei cu vârsta sub 18 până la o oră în zilele din cursul săptămânii și două ore în weekend.
Anterior, timpul de joc în China era limitat la 90 de minute pe zi în timpul săptămânii și la trei ore pe zi în weekend și sărbători, ca parte a unui regulament introdus în anul 2019.
Restricții suplimentare interziceau jucătorilor mai tineri să joace între orele 22:00 și 8:00.
„Onoarea Regilor” este un joc de arena de luptă multiplayer extrem de popular dezvoltat de filiala Tencent TiMi Studio Group, cunoscută și pentru Call of Duty: Mobile și Pokémon Unite. În noiembrie, pe platformă erau nu mai puțin de 100 de milioane de jucători.
Dar, succesul său a adus, de asemenea, un control sporit. În iunie, Tencent s-a trezit în centrul unui proces care l-a acuzat că include conținut „inadecvat” în „Onoarea Regilor”, inclusiv personaje cu haine decoltate și inexactități istorice.
Cea mai recentă represiune vine pe fondul temerilor în creștere din China cu privire la capacitatea jocurilor video de a crea dependență utilizatorilor.