28 apr. 2021 | 10:00

Funcția ascunsă în iOS 14.5, dezvăluită: rezolvă cea mai rușinoasă problemă de la iPhone 12

ACTUALITATE
Funcția ascunsă în iOS 14.5, dezvăluită: rezolvă cea mai rușinoasă problemă de la iPhone 12

La scurt timp după lansarea iPhone 12, am scris un articol încărcat de dezamăgire pentru cele mai noi și mai scumpe telefoane Apple lansate vreodată. Motivele listate atunci sunt valabile și acum, cu excepția unuia remediat după lansarea iOS 14.5.

În materialul intitulat De ce să nu-ți cumperi iPhone 12, când Apple te jecmănește la drumul mare, mai ales in România, explicam în octombrie 2020 modul terifiant în care gigantul din Cupertino a decis să se îmbogățească de pe urma ta. Tot atunci, atrăgeam atenția asupra faptului că, deși 90% din prezentarea noilor smartphone-uri a gravitat în jurul funcționalității 5G, acea opțiune de conectivitate nu funcționa tot timpul, chiar și dacă îți desfășurai activitatea într-o zonă cu semnal 5G.

În principal, Apple nu te lăsa să folosești un iPhone 12 pe 5G în cazul în care îl foloseai în modul Dual SIM. Nu conta dacă aveai două cartele SIM fizice în dispozitiv sau vorbeam de o cartelă SIM și un modul eSIM. În acel set de circumstanțe, ideea de 5G se transforma doar într-un vis frumos.

În teorie, când acest detaliu tehnic a început să facă înconjurul internetului, gigantul american a venit cu o promisiune cât se poate de abstractă. ”Problema se va rezolva printr-o actualizare de firmware”. Pe sistemul, vă sunăm noi.

Din fericire, chiar dacă acest detaliu s-a pierdut prin lista de modificări din iOS 14.5, important este că există. Mai mult decât atât, avea câteva paragrafe în lista de actualizări, detalii pe care le voi reproduce mai jos:

Îmbunătățiri 5G

  • Compatibilitatea pentru dual SIM permite conectivitate 5G pe linia care utilizează date celulare pe modelele iPhone 12
  • Îmbunătățirile inteligente ale modului de date optimizează suplimentar experiența în rețelele 5G pentru autonomie sporită a bateriei și utilizare mai eficientă a datelor pe modelele de iPhone 12
  • Modelele de iPhone 12 pot fi utilizate în roaming internațional 5G la operatorii compatibili
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele