FOTO Surpriză mare de la Dacia: acest model va fi curând pe piață și arată total altfel decât ți-ai imaginat

FOTO Surpriză mare de la Dacia: acest model va fi curând pe piață și arată total altfel decât ți-ai imaginat

Dacia pregătește mai multe surprize pentru perioada următoare. Acest model a fost surprins în teste recent și se anunță a fi spectaculos.

Dacia se pregătește să lanseze noi modele. Despre unele se știu lucruri, altele sunt ținute la secret. Spre exemplu, s-a tot vehiculat că Dacia va scoate un model cu 7 locuri, care cel mai probabil se va numi Grand Duster și va înlocui actualele Lodgy și Logan MCV.

Doar că reprezentanții producătorului autohton sunt zgârciți în declarații.

Jurnaliștii au surprins, însă, mașina în teste. Iată cum ar putea arăta.

Grand Duster de la Dacia, modelul ținut la secret

Cel mai probabil, noul model ar putea fi prezentat la finalul anului, dar nu poate fi cumpărat mai devreme de anul viitor. Fotografiile surprind modelul în teste și, din ce se vede, ar fi vorba de o mașină mai lungă, înaltă, un cross-over cu 7 locuri.

Cel mai probabil, cum spuneam, e vorba de un nou Logan MCV, care ar fi denumit Grand Duster. Mai ales că schimbările au condus spre această direcție. Lodgy a fost deja trecută la Renault, iar Logan MCV n-a mai fost înnoită.

Așa că o versiune specială, cu șapte locuri, ar avea un loc pe piață. În special pe piața vest-europeană, deoarece în România astfel de mașini nu mai sunt foarte populare.

Ce se presupune, deocamdată, despre Dacia cu șapte locuri e că aduce a Volvo V60 și va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri. Ar fi și într-o versiune Stepway, mai înaltă. Iar motorizarea ar cuprinde și motorul 1.3 TCe cu patru cilindri și cu puteri de 100 și 140 cai putere. De asemenea, e vehiculată o versiune hibridă 1.6 E-Tech de 140 de cai putere.

Rămâne de văzut dacă mașinile de tip wagon sunt preferate de europeni. Opiniile diferă de la o piață la alta. În total, în 2020, au fost înmatriculate circa 1,25 milioane unități. Europa e cea mai mare regiune pentru astfel de mașini. Unde e Dacia? Pe locul 15 cu Logan MCV (53% din înmatriculările Logan au fost pentru această versiune).

 

Citește și: