FOTO Cum arată Soarele, de fapt. Cea mai clară imagine a stelei din centrul sistemului nostru solar, de până acum

FOTO Cum arată Soarele, de fapt. Cea mai clară imagine a stelei din centrul sistemului nostru solar, de până acum

Un astrofotograf a surprins, în sfârșit, cea mai clară și mai detaliată imagine a Soarelui care a fost făcut-o vreodată. Iată, mai jos, cum arată Soarele, de fapt.

Andrew McCarthy a stratificat 150.000 de imagini individuale ale mingii de foc strălucitoare, pentru a transmite detaliile complicate și uimitoare ale celei mai mari stele ale sistemului nostru solar.

 

Fotograful, cunoscut sub numele de @cosmic_background, definește craterele minuscule și valurile de foc care emană din masa spațială care arde, precum și o erupție spațială.

Toate pot fi văzute în imaginea finală uriașă de 300 de megapixeli – de 30 de ori mai mare decât o imagine standard a camerei de 10 megapixeli.

La cea mai apropiată vedere, vârtejurile și modelele de tip pene pot fi văzute de ochiul uman, alături de formațiuni misterioase de găuri negre.

Petele întunecate din imagini sunt, de fapt, inversate de procesul fotografic și, în realitate, sunt zone foarte luminoase de înaltă energie ale stelei care arde.

Soarele arată incredibil în această imagine inedită

Procesul este unul dificil și necesită un telescop de specialitate cu două filtre.

Andrew a spus: „Abia când termin de procesat o imagine, văd cum arată cu adevărat, iar aceasta a fost una foarte specială. Întotdeauna sunt entuziasmat să fotografiez soarele, este foarte interesant, pentru că este întotdeauna diferit. În timp ce luna este mai mult un reper de cât de clar este cerul, soarele nu este niciodată plictisitor și a fost o zi foarte bună în acea zi”.

Pentru a crea mărirea extremă, a folosit un telescop modificat.

„Combinate, acele fotografii mi-au permis să văd soarele cu detalii incredibile”, a adăugat Andrew, care locuiește în Arizona, SUA.

Soarele este steaua din centrul Sistemului Solar. Este o sferă aproape perfectă din plasmă fierbinte, ținută de gravitație și modelată de un câmp magnetic. Este de departe cea mai importantă sursă de energie pentru viața de pe Pământ. Diametrul său este de aproximativ 1,39 milioane de kilometri (sau este de 109 ori mai mare decât al Terrei), iar masa sa este de aproximativ 330.000 de ori mai mare decât a Terrei. Reprezintă aproximativ 99,86 % din masa totală a Sistemului Solar. Aproximativ trei sferturi din masa Soarelui este formată din hidrogen (~ 73 %). Restul este în mare parte heliu (~ 25 %), cu cantități mult mai mici de elemente mai grele, inclusiv oxigen, carbon, neon și fier.

În miezul soarelui, temperaturile depășesc 15.000.000 de grade Celsius.

Citește și:
Etichete: