Elon Musk îngroapă Bitcoin din nou, cu un cuvânt: toată piața de criptomonede s-a dus în cap, în consecință

Elon Musk îngroapă Bitcoin din nou, cu un cuvânt: toată piața de criptomonede s-a dus în cap, în consecință

Încă o dată, Elon Musk a dat o lovitură masivă pieței de criptomonede, în această dimineață. Un cuvânt a fost suficient pentru ca valoarea unui bitcoin să scadă la cel mai mic preț de la sfârșitul lunii februarie și până în prezent.

Având în vedere manifestările din mediul online ale lui Elon Musk din ultima perioadă, începe să fie o idee din ce în ce mai proastă să-ți ții economiile în Bitcoin. CEO-ul Tesla stă pe 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, iar dacă-și vinde criptomonedele, va da o lovitură masivă întregii piețe. Din acest motiv, fiecare cuvânt ce pare să ducă cu gândul la acest gest, are consecințe dezastruoase asupra întregii piețe.

Asta s-a întâmplat și acum. Șeful Tesla, Elon Musk, a dat de înțeles, într-o replică pe Twitter, că producătorul de mașini electrice a vândut sau va vinde restul de bitcoini pe care îi deține, moment în care prețul criptomonedei a scăzut dramatic, scrie CNBC. În consecință, cotația a scăzut la începutul zilei de luni, până la 42.241 dolari, potrivit Coin Metrics.

Setul de circumstanțe a fost declanșat de o întrebare a utilizatorului de Twitter CryptoWhale. El a scris pe rețeaua de socializa: ”Deținătorii de bitcoin își vor da palme trimestrul următor, când vor afla că Tesla a descărcat restul deținerilor ei. Ținând cont câtă ură este la adresa lui Elon Musk, n-aș da vina pe el”. Răspunsul din partea CEO-ului Tesla și Space X nu a întârziat să apară. ”Într-adevăr”, a replicat Musk.

Nivelul la care a căzut criptomoneda luni dimineață este cel mai redus de după sfârșitul lunii februarie, notează Reuters. Situația de acum, posibila vânzare de Bitcoin, vine la aproximativ o săptămână după ce Musk a spus că această companie intenționează mai degrabă să mențină bitcoinii pe care deja îi are și să îi folosească în tranzacții când ”minarea” lor va trece pe o sursă energie mai sustenabilă, mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: