Eliminarea măștilor de protecție în spațiile deschise din România, o posibilitate reală: ce a promis ministrul Sănătății

Eliminarea măștilor de protecție în spațiile deschise din România, o posibilitate reală: ce a promis ministrul Sănătății

Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție este cea mai mare dorință a românilor în contextul pandemiei și motivul unui număr semnificativ de proteste din ultimul an. Pe marginea acestui subiect, ministrul Sănătății a făcut mai multe afirmații.

După ce România a intrat pe o pantă vizibil descendentă a numărului de cazuri de coronavirus înregistrate în fiecare zi, tot mai mulți oameni așteaptă relaxarea restricțiilor. Vor să știe când vom putea circula nestingheriți noaptea pe străzi și când vom putea renunța la purtarea măștilor de protecție. O serie de scenarii legate de purtarea măștilor au fost oferite aseară de către ministrul Sănătății într-o intervenție la Europa FM.

Dacă totul merge bine sau, mai bine zis, se continuă trendul actual, majoritatea restricțiilor din România s-ar putea ridica de la 1 iunie. Ioana Mihăilă a spus foarte clar că va propune eliminarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

„Suntem pe panta descendentă a valului 3. Nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară, la Europa FM.

Pe lângă eliminarea măștilor, ministrul Sănătății speră să nu mai așteptăm prea mult până când toți copiii din România vor reveni în bănci. „Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern.”, a atras atenția ministrul.

”Spațiul deschis înseamnă în aer liber. Probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Ca referință, aceste discuții au venit după ce, în ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 930 de cazuri COVID-19, în urma a 34.543 de teste, potrivit datelor transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi, au decedat alte 98 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 874 de pacienți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: