Elevii, sâmbătă la școală: vestea pe care nu și-o dorește niciun părinte, confirmată

Elevii, sâmbătă la școală: vestea pe care nu și-o dorește niciun părinte, confirmată

În ritmul în care s-a desfășurat școala online în România, nu este nicio surpriză faptul ministrul Educației se gândește să aducă copiii sâmbăta în clase, pentru recuperarea cursurilor pierdute.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Sorin Cîmpeanu a discutat despre posibilitatea ca elevii români să meargă la școală în zilele de sâmbătă, în cadrul ”acțiunilor remediale”. În contextul în care cei mai mulți dintre ei au pierdut foarte mult din materie prin așa numitele cursuri online, se dorește alinierea cu programa prin cursuri suplimentare.

”Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic în funcţie de volumul pierderilor pe care îl va identifica. Nu te poţi antepronunţa. Poate este suficient să vii cu două-trei ore în fiecare zi”, a afirmat ministrul educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară, într-o emisiune la Digi24.

Deși profesorii ar fi trebuit să-și facă treaba și de la distanță, dar prea puțini dintre ei au făcut-o, pentru orele suplimentare de sâmbătă, cadrele didactice vor primi bani în plus. Conform spuselor ministrului, va fi vorba de cel puțin 200 de lei pe lună, dar se poate ajunge și la 500 de lei.

„Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, și e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale – şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei (…), pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor către acţiuni remediale”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește desfășurarea cursurilor pe timpul verii, oficialul guvernamental a spus că, momentan, obiectivul ministerului, dar și al sindicatelor, profesorilor, părinților, studenților și elevilor este ca examenele să aibă loc la datele planificate, cu prezență fizică în sala de examen.

Afirmațiile de mai sus au venit în contextul în care, anterior, ministrul Educaţiei a anunţat că cele mai recente raportări arată faptul că sute de mii de elevi nu au avut acces la şcoala online, fie pentru că nu au mijloace informatice, fie din cauză că nu au conexiune la internet. El afirmat la momentul respectiv că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: