31 aug. 2021 | 11:35

Efectele devastatoare ale crizei de semiconductori: această companie oprește producția de mașini

ACTUALITATE
Efectele devastatoare ale crizei de semiconductori: această companie oprește producția de mașini

Criza semiconductorilor a afectat o serie de domenii, care te vizează în mod direct și pe tine. De la industria auto până la cea a telefoanelor, efectele crizei de semiconductori se văd din ce în ce mai pregnant.

Astfel, deficitul global de semiconductori a determinat producătorul de camioane Scania, parte a diviziei Volkswagen AG de vehicule comerciale Traton SE, să oprească producţia la fabricile sale din Europa, potrivit Economica.

Criza globală de semiconductori va continua și la anul

Nu este cazul doar companiei Scania. Toți marii producători auto au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Scania va opri producţia la fabricile sale de camioane din Suedia, Franţa şi Olanda întreaga săptămână, a anunţat luni Karin Hallstan, purtătorul de cuvânt al companiei suedeze. Oficialul a informat că săptămâna viitoare va fi oprită activitatea uzinelor din America de Sud.

Aceste întreruperi din lanţurile de aprovizionare şi deficitul de materii prime afectează în mod negativ operaţiunile a 70% dintre companiile suedeze din domeniul industriei. Mai mult, 16% dintre firme şi-au revizuit planurile de producţie pentru următoarele şase luni, arată rezultatele unui studiu publicat recent de Silf/Swedbank.

De altfel, luna trecută, conducerea TSMC (cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume) a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din al treilea trimestru din 2021. Însă problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi la anul.

De asemenea, producătorul german de semiconductori Infineon arată că stocurile sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, estimând că deficitul global de aprovizionare cu cipuri se va prelungi până în 2022.

Din cauza penuriei de semiconductori și microcipuri, multe business-uri s-au văzut nevoite să-și schimbe strategia din mers și să caute soluții alternative. Din păcate, această situație va mai persista un timp, se pare.