27 apr. 2021 | 14:52

E oficial: dispare o bancă importantă din România. Decizia finală, dezvăluită acum

ACTUALITATE
E oficial: dispare o bancă importantă din România. Decizia finală, dezvăluită acum

Vista Bank România va prelua Credit Agricole Bank România. Banca a fost fondată în 1996. Consiliul Concurenței și-a dat acordul pentru preluare, constatând că nu se încalcă legislația în vigoare privind concurența pe piață, prin această operațiune.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea să cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.”
Consiliul Concurenței

Atât Vista Bank România S.A., cât și Credit Agricole Bank România S.A. sunt instituții de credit care oferă o gamă variată de servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice.

La începutul anului, Vista Bank a anunțat că a semnat un acord cu grupul financiar francez Crédit Agricole pentru achiziționarea acțiunilor subsidiarei Crédit Agricole România.

„Achiziția Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista”

„Achiziția Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari.

Dorim să le mulțumim reprezentanților Credit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție”, a declarat, la începutul anului, Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank.

După finalizarea achiziției, Vista Bank apreciază că va deține active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro și peste 105 milioane euro capital.

Vista Bank are o prezență de 22 de ani pe piața autohtonă şi deţine o reţea de 31 de sucursale, având 320 de angajaţi.

Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro și credite de 395 milioane euro.