Descoperirea ce poate pune capăt crizei globale. Nu se scrie despre ea, deși ne poate schimba radical viața

Descoperirea ce poate pune capăt crizei globale. Nu se scrie despre ea, deși ne poate schimba radical viața

Apa este resursa indispensabilă vieții, însă acțiunile omului de-a lungul timpului au dat naștere unei crize globale ce amenință această sursă a vieții. Din fericire, o descoperire recentă ne poate salva de la dezastru, doar că ea este mult prea puțin mediatizată.

Este vorba despre o descoperire a inginerilor spanioli, care au reușit, printr-o metodă ingenioasă, să extragă apă din aer.

Aparatul a fost inventat într-o perioadă de secetă dură din Spania

O companie spaniolă a conceput un sistem pentru extragerea apei potabile din aer, pentru a o furniza regiunilor aride de pe Glob, unde oamenii au nevoie disperată de apă.

„Scopul este de a ajuta oamenii”, a declarat Enrique Veiga, inginerul de 82 de ani, care a inventat aparatul în timpul unei secete dure, ce a avut loc în sudul Spaniei, în anii ’90.

Scopul este de a ajunge în locuri precum taberele de refugiați care nu au apă potabilă, a mai spus inventatorul.

Mașinile folosesc electricitate pentru a răci aerul până când se condensează în apă, valorificând același efect care provoacă condens în unitățile de aer condiționat.

În timp ce alte generatoare de apă bazate pe o tehnologie similară necesită umiditate ambientală ridicată și temperaturi scăzute pentru a funcționa eficient, mașinile Veiga funcționează la temperaturi de până la 40 Celsius (104F) și pot suporta o umiditate cuprinsă între 10% și 15%.

O mașină mică poate produce 50-75 litri pe zi și poate fi transportată cu ușurință pe un cărucior, dar versiunile mai mari pot produce până la 5.000 de litri pe zi.

„Ideea noastră nu este doar să realizăm un dispozitiv eficient, ci și să îl facem util pentru persoanele care trebuie să meargă pe jos pentru a aduce apă”, a mai declarat inventatorul ingeniosului aparat.

Aparatul ar putea fi salvarea omenirii în fața celei mai mari amenințări ce ne poate pune în pericol existența pe Pământ și care deja face ravagii în unele regiuni ale Globului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: