Descoperire spectaculoasă: o carte din 1952 vorbește despre cum Elon Musk va trimite oameni pe Marte

Descoperire spectaculoasă: o carte din 1952 vorbește despre cum Elon Musk va trimite oameni pe Marte

Cu toții avem de împlinit un destin în această lume. Unii reușesc să realizeze lucruri incredibile în timpul vieții lor, în timp ce alții, poate mai puțin norocoși, nu lasă în urma lor o istorie atât de interesantă. Fără îndoială, Elon Musk, fondatorul Tesla, face parte din prima categorie.

Deja în topul miliardarilor lumii, cu realizări profesionale impresionante care au marcat deja tehnologia și evoluția piețelor financiare într-o manieră decisivă, am putea spune că nu ne mai pot surprinde multe lucruri legate de Elon Musk.

Ei bine, nu este așa.

În aparență, Elon Musk e predestinat să scrie istorie

Prenumele sau apare în Volumul cercetătorului și inginerului german Von Braun, „Proiectul Marte”, scris în 1952 și tradus în engleză un an mai târziu. Ceea ce e fascinant este că acolo se vorbește despre popularea planetei Marte, adică excat ceea ce își propune Musk să facă în următorii ani, să ducă oameni pe Marte.

Cum s-a aflat despre această „coincidență” remarcabilă? Totul a pornit de la postare pe Twitter, din 2020. Atunci, Toby Li a răspuns unei postări pe Twitter a fondatorului Tesla şi Space X: „Că tot vorbim despre destin, ştiai că volumul lui Von Braun „Proiectul Marte” (1953) scria despre cineva numit Elon care va aduce oameni pe Marte? Ce chestie”, a comentat acesta, atașând mesajului o captură a unei pagini din carte.

Musk a replicat: „Ești sigur?”

Un alt utilizator a continuat discuția, spunând că este vorba despre o funcție pe care ar ocupa-o un înalt oficial pe Marte, nu de un nume.

Wernher von Braun nu este un scriitor oarecare. El a fost coordonatorul programului de rachete al Germaniei – cel care a dezvoltat printre altele racheta V2 – înainte şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind considerat „părintele” programului spaţial al Statelor Unite.

Citește și: