Descoperire revoluționară în medicină. Această boală misterioasă poate fi anticipată

Descoperire revoluționară în medicină. Această boală misterioasă poate fi anticipată

Boala Parkinson reprezenta, până de curând, un mare mister pentru comunitatea științifică globală. Acest lucru nu mai e de actualitate. Se pare că multe aspecte ale bolii pot fi anticipate cu ușurință, prin intermediul inteligenței artificiale.

În ultimii ani, am văzut cazuri de medici folosind software-ul AI pentru a detecta tumorile cerebrale , bolile de rinichi și diferite tipuri de cancer.

Noi speranțe pentru bolnavii de Parkinson

Acum, cercetătorii de la IBM și Michael J. Fox Foundation (MJFF) spun că au dezvoltat un program care poate prezice modul în care simptomele unui pacient cu boală Parkinson vor progresa atât în ​​ceea ce privește calendarul, cât și severitatea.

Cercetătorii susțin, într-un articol postat în jurnalul The Lancet Digital Health, că software-ul ar putea transforma modul în care medicii îi ajută pe pacienți să-și gestioneze simptomele, permițându-le să prezică mai bine cum va evolua boala.

„Scopul nostru este să folosim AI pentru a ajuta la gestionarea pacienților și la proiectarea studiilor clinice. Aceste obiective sunt importante deoarece, în ciuda prevalenței Parkinson, pacienții experimentează o varietate unică de simptome motorii și non-motorii ”, a spus IBM.

Descoperirea nu ar fi fost posibilă fără Inițiativa Parkinson’s Progression Markers Initiative, un studiu sponsorizat de Fundația Michael J. Fox. IBM descrie setul de date, care include informații despre mai mult de 1.400 de indivizi, ca „cel mai mare și mai robust volum de date longitudinale despre pacienți cu Parkinson până în prezent” și spune că a permis modelului său AI să identifice simptome complexe și modele de progresie.

Se estimează că boala Parkinson afectează mai mult de 6 milioane de oameni la nivel global și în prezent nu există un remediu cunoscut pentru aceasta.

IBM Research și MJFF intenționează să continue lucrările la acest model de inteligență artificială, care poate aduce progrese semnificative în lupta comunității științifice cu această afecțiune misterioasă și complexă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: