Decizia care ar putea deschide calea spre plata cu Bitcoin peste tot în România

Decizia care ar putea deschide calea spre plata cu Bitcoin peste tot în România

Bitcoin e cea mai cunoscută criptomonedă, dar adopția ei la scară largă e destul de problematică în acest sens și are multe necunoscute. Totuși, s-ar putea deschide calea spre plățile de tip cripto.

Dacă vrei să plătești cu Bitcoin în România poți identifica la acese moment destul de multe locuri, inclusiv magazine online. Doar că adopția la scară largă are multe necunoscute. Între timp, însă, se fac mutări importante spre această direcție.

Cei de la Elrond au semnat cu Netopia, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori de plăți din Românie, pentru a deschide calea pentru 30.000 de comercianţi să poată accepta plata în eGold, moneda dezvoltată prin blockchain de Elrond. Nu e o monedă foarte cunoscută, dar s-ar putea crea infrastructura necesară.

Cum s-ar putea deschide calea pentru plata cu Bitcoin peste tot în România

Elrond a anunțat posibilitatea plăţii folosind criptomoneda eGold la peste 30.000 de comercianţi din România, prin intermediul procesatorului de plăţi NETOPIA Payments.

“Peste 100.000 de români au descărcat aplicaţia Maiar şi majoritatea deţin deja şi eGold. Atât ei, cât şi ceilalţi membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare şi costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viaţa de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei reţele globale de plăţi care foloseşte tehnologia Elrond”, a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond.

În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianţi înrolaţi în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. Conversia din eGold în RON se face automat în reţeaua NETOPIA Payments, rezultând tranzacţii mai rapide, sigure şi la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât şi pentru cei care plătesc folosind criptomoneda reţelei Elrond.

Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi şi alte sisteme de plăţi, inclusiv cele la comercianţii fizici echipaţi cu sisteme de plată compatibile.

“NETOPIA a fost în permanenţă un promotor al inovaţiei în domeniul plăţilor, fiind singurul procesator care permite plata cu criptomonede încă din 2015. In acest context este natural să integrăm opţiunea de plată cu eGold, lucru care ne permite să rămânem în avangarda tehnologiilor de plată şi ne pregăteşte pentru un viitor descentralizat” a spus Antonio Eram, CEO Netopia Payments.

Netopia, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori de plăți de la noi din țară, oferă în acest moment opţiuni de la plata cu cardul până la plata prin SMS, linkuri de plată, aplicaţie de mobil, şi începând de la 1 Martie, şi cu eGold.