De ce nu te vei bucura de PlayStation 5 prea curând la prețul ei: anunțul Sony care dă peste cap totul

De ce nu te vei bucura de PlayStation 5 prea curând la prețul ei: anunțul Sony care dă peste cap totul

Noua consolă Play Station 5 de la Sony e așteptată de mulți, dar această așteptare s-ar putea să se prelungească mult și bine.

Sony a avut lansarea noii console Play Station 5 în luna noiembrie, dar nu mulți au reușit să și-o achiziționeze. Analiștii estimează că problemele cu oferta scăzută vor continua chiar și-n 2022. Asta pune presiunea asupra grupului japonez, care s-ar putea să nu-și atingă țintele impuse.

Deocamdată, lucrurile merg bine, iar japonezii se laudă cu comenzile record. 

Chiar și așa, inclusiv în România sunt probleme și nu găsești noua consolă PS5 la prețul stabilit de companie.

De ce nu te vei bucura de noua consolă Play Station 5 prea curând

Sunt mari probleme cu aprovizionarea de componente esențiale, precum semiconductori. Sony e posibil să fi rămas fără stocuri și atunci îi va fi extrem de dificil să-și onoreze comenzile din viitor. Nu există vreo dată oficială până la care lucrurile se vor rezolva, motiv pentru care analiștii fac estimări sumbre, potrivit Bloomberg.

E posibil ca aceste probleme să dureze până-n 2022.

E criza cu care se confruntă inclusiv industria auto, dar și alți producători de dispozitive care nu pot funcționa fără microcipuri și semiconductori.

E drept că pandemia a venit cu o creștere spectaculoasă pentru dispozitive de umplut timpul liber, în special acasă. E motivul pentru care și cererea pentru console și jocuri video a crescut. Sony a lansat, așadar, la timp noua PS5, dar se pare că n-a prevăzut și probleme legate de aprovizionarea cu semiconductori.

Consola companiei este o sursă importantă de încasări pentru Sony. La aproape cinci luni de când a fost lansată, Sony a vândut 7,8 milioane de console PlayStation 5. Valoarea a fost confirmată în cel mai recent raport financiar al japonezilor, pe ultimul trimestru fiscal și, tot acolo, s-au menționat 3,3 milioane de console next-gen livrate de la începutul lunii ianuarie 2021 până la finele lunii martie.

În același trimestru, s-au vândut și un milion de console PS4.

Consola nu există, deocamdată, în România la prețul oficial de vânzare recomandat de Sony. O găsești, e drept, dar mult mai scumpă.

Citește și: