Dacia, performanță uriașă: toți românii vor fi mândri când vor auzi ce a reușit marca autohtonă

Dacia, performanță uriașă: toți românii vor fi mândri când vor auzi ce a reușit marca autohtonă

Dacia a reușit o performanță uriașă, care dă speranțe mari constructorului autohton de la Mioveni.

Dacia a reușit o performanță notabilă în Germania, acolo unde specialiștii i-au acordat cel mai bun scor atunci când vine vorba de segmentul din care face parte. Dacia a fost eligibilă pentru jurizare într-un sondaj anual realizat de revista Auto-Bild și a reușit să obțină un punctaj maxim.

E vorba, evident, de categoria la care domină piața.

Astfel, Dacia a fost votată drept imbatabilă atunci când vine vorba de raportul preț/performanță. Adică e o mașină ieftină cu care-ți faci treaba mai mult decât bine.

Dacia, performanță notabilă în Germania

De precizat că scorul vine de la oameni specializați în industria auto, care scriu pe cea mai mare piață auto a Europei. Sondajul a vizat 14 clase diferite, fiind cotate trei categorii esențiale, Calitate, Design și Preț/Performanță. La acesta din urmă, Dacia a cîștigat tot ce se putea câștiga.

„Când vine vorba despre preț și performanță, Dacia este în față” au declarat membrii juriului Auto Bild.

Aproape 77% din cititorii Auto Bild au nominalizat Dacia la această categorie, cu cel mai bun raport între preț și performanțele automobilelor, la o distanță considerabilă de Ssang Yong (locul 2), Hyundai (locul 3) și Kia (locul 4).

La categoria Calitate, clasamentul stă așa:

  • Audi
  • Porsche
  • Mercedes
  • BMW

La categoria Design, mărcile germane au fost penalizate sever. Marca de performanță a Fiat, Abarth, a primit locul 1 din partea germanilor, fiind urmată de Alfa Romeo și de Cupra, marca de performanță a SEAT. BMW nu a primit suficiente puncte pentru a intra în top 10 la categoria Design.

Marile câștigătoare ale acestui sondaj, când vine vorba per total de toate categoriile, sunt evident mașinile germane. Dar trebuie remarcat că strategia Dacia dă în continuare roade și că ideea de a merge pe mașini accesibile pentru toată lumea și cu tehnologii esențiale e încă bună.

Rămâne de văzut cum va evolua piața în următorii ani și cum se va adapta constructorul autohton.

Citește și: