Dacia Duster, așa cum nu ai mai văzut. Cu acest model ai face de rușine BMW sau Mercedes

Dacia Duster, așa cum nu ai mai văzut. Cu acest model ai face de rușine BMW sau Mercedes

Dacia Duster nu e un model care să se poată bată momentan cu modele de la marii producători. Dar această versiune e cu totul altceva și ar putea face de râs BMW și Mercedes.

Duster e SUV-ul care a dat un impuls important producătorului de la Mioveni. Dacia a reușit să se impună pe piața europeană și nu numai cu acest model, ajuns deja la a doua generație și pentru care se pregătește deja a treia generație, adică Duster 3.

Până atunci, însă, pe piața din Rusia, se comercializează modelul celei de-a doua generații, pe care îl găsești și pe străzile noastre, doar că acolo e vândut sub sigla Renault. O echipă de designeri de la Kolesa s-a dus un pic mai departe și și-a imaginat cum ar arăta o versiune sport a celebrului SUV.

Iar rezultatul e impresionant.

Acest model Dacia Duster face de râs BMW și Mercedes

Rușii ar vrea o variantă Duster R.S. – adică un SUV impresionant ca volum, așa cum e acum, dar care să ofere senzația că te afli într-o mașină de viteză. Modificările digitale au făcut posibilă o astfel de variantă.

Deocamdată, doar pe calculator, dar poate Renault ia în calcul și așa ceva pe termen lung.

După cum vezi, versiunea imaginată de designeri păstrează robustețea SUV-ului, dar adaugă niște linii un pic mai elegante.

Rușii și-au imaginat sub capotă un motor 1,6 litri cu patru cilindri, capabil să dezvolte 220 de de cai putere, cuplat la o transmisie automată EDC. În prezent, Grupul Renault vinde un Sandero R.S., tot cu logo Renault, dar în America de Sud.

Primul Duster a fost lansat în 2010 și s-a impus extrem de bine pe piață. A fost la acea vreme și este și acum un model extrem de accesibil, iar Renault a prevăzut direcția în care se va duce piața. Astăzi, segmentul a crescut puternic și toți marii producători și-au dat seama că există cerere pentru modele SUV și crossover.

Așa a intrat și Ford în joc – cu modelele Puma și EcoSport.

Reprezentanții Renault susțin că, anul trecut, Duster a fost pe primul loc în primele trei trimestre și a fost detronat abia în ultimele trei luni ale lui 2019 de Renault Captur. Modelul Duster a atins cel de-al patrulea an consecutiv de creştere şi a depăşit inclusiv modelul T-Roc de la Volkswagen.

Pentru anul acesta, Duster vine în varianta facelift, iar un nou model – Duster 3 – e așteptat în următorii 2-3 ani.

Citește și: