12 aug. 2021 | 09:20

Dacia 1310 face în 2021 cât un Volkswagen sau BMW: cum a făcut valuri în Grecia

ACTUALITATE
Dacia 1310 face în 2021 cât un Volkswagen sau BMW: cum a făcut valuri în Grecia

În mod normal, un drum până în Grecia cu mașina pare o corvoadă: trafic, mulți kilometri și nervi întinși la maxim. Dar dacă ai face drumul acesta cu o Dacia 1310?

Un tânăr în vârstă de 30 de ani din Ploiești a plecat în concediu în Grecia cu Dacia 1310. Acesta a parcurs cei 850 de kilometri până la plaja din Vourvourou în 12 ore, scrie Observatorul Prahovean.

Theo Ionescu, un tânăr de 30 de ani, pasionat de mașinile vechi, a povestit cum a decurs drumul său până în Grecia. Tânărul a spus că drumul a decurs fără probleme.

Cu Dacia 1310, până-n Grecia

Dacia 1310 pret

„Theo este numele meu și sunt cel care a condus această mașină din România până pe această plajă minunată din Vourvourou. Nu, nu am ajuns la geamandură cu ea. Ce-i drept, nu am încercat. Cât despre aventura propriu-zisă, pot spune că fost un drum relaxant, fără nicio problemă tehnică, viteza maximă fiind de aproximativ o sută de kilometri la oră”, a scris Theo Ionescu, pe Facebook.

La bordul Daciei 1300 din 1976, acesta a făcut cei 850 de kilometri până la plaja din Vourvourou în aproape 12 ore.

Dacia 1310 pret

„De fiecare dată sunt oameni surprinși să mă vadă în trafic și când văd cât de bine se comportă mașina. Daciile devin din ce în ce mai rare ca prezență pe șosele, sunt un fel de curiozitate. Prin Grecia am întâlnit turiști români care mă întrebau, mirați, dacă am venit cu ea tocmai din România. Erau chiar mândri când auzeau că da”, a povestit Theo.

De-a lungul timpului, Theo a participat la mai multe evenimente locale, naționale și chiar internaționale, de prezentare a automobilelor retro. De asemenea, mașina sa a fost expusă pentru o perioadă bună de timp într-unul dintre mallurile din Ploiești.

„Am încredere să plec oriunde și oricând cu ea. Aș putea spune că am mai mare încredere decât într-o mașină mai nouă. Este o mașină foarte simplă, unde totul ține de mecanică. Adică la modul că și dacă apar probleme, este imposibil să nu le rezolvi relativ ușor. Cu piesele devine din ce în ce mai greu”, a mai spus Theo.