Cum vor lucra de acum încolo angajații gigantului tech Apple, după un an de muncă la distanță

Cum vor lucra de acum încolo angajații gigantului tech Apple, după un an de muncă la distanță

Pe măsură ce campania de vaccinare din SUA se amplifică, marile companii încep să aplice strategii privind revenirea angajaților în sedii. Una dintre ele este și Apple, care a stabilit deja o nouă regulă pentru angajați.

Angajații Apple se vor întoarce la birou trei zile pe săptămână, începând cu începutul lunii septembrie. Până atunci, se va merge în continuare pe sistemul muncii de acasă, scrie presa din Statele Unite ale Americii.

CEO-ul Tim Cook susține că, în ultimul an, angajaților le-a lipsit interacțiunea, au simțit nevoia să își revadă colegii, deși a existat suport de la distanță, fără interacțiunea fizică nu a mai existat aceeași conexiune între oameni.

În medie, angajații Apple vor reveni la muncă minimum trei zile pe săptămână

Apple va cere majorității angajaților să lucreze în birou luni, marți și joi. Unele echipe vor fi rugate să se revină o perioadă chiar mai îndelungată în birouri, de patru până la cinci zile pe săptămână.

Totuși, pandemia a lansat un trend al muncii la care nu se va renunța foarte ușor. Observăm acest lucru și la Apple, pentru că angajații vor avea opțiunea de a lucra de la distanță două săptămâni pe an.

Deși pandemia pare să fie pe sfârșit în Statele Unite ale Americii, pe măsură ce campania de vaccinare avansează, multe companii mari au decis să ofere angajaților opțiunea de a lucra în continuare de acasă.

Spre exemplu, giganții tech Twitter și Square au permis angajaților să lucreze pentru totdeauna de acasă, dacă își doresc acest lucru.

Rămâne de văzut cât de mulțumiți vor fi angajații Apple de revenirea în birouri, sau dacă gigantului tehnologic i se va cere să renunțe la această măsură și să ofere mai multă flexibilitate angajaților. Totul depinde de dorințele angajaților și de mentalitatea privitor la muncă, pe care au adoptat-o în anul pandemic ce a trecut.

Citește și: