Cum să economisești bani. 5 pași simpli prin care poți economisi lunar, fără să ai bătăi de cap

Cum să economisești bani. 5 pași simpli prin care poți economisi lunar, fără să ai bătăi de cap

Economisirea este una dintre principalele reguli ale educației financiare. Toți economiștii îți vor recomanda să încerci să nu cheltuiești toți banii pe care îi produci într-o lună. De la teorie la practică este, însă, cale lungă. Uneori, poate fi dificil să te rezumi la un anumit, buget, dar ține minte că nu este imposibil.

E important să economisești dintr-un motiv foarte simplu. Trebuie să ai o rezervă financiară, în cazul in care, din diferite motive, sursa ta de bani se va epuiza.

Se poate înâmpla să rămâi fără loc de muncă, sau să te îmbolnăvești și să nu mai poți lucra la aceeași capacitate ca în prezent.

O rezervă financiară îți poate fi de mare folos în astfel de situații.

De asemenea, dacă îți dorești să faci anumite investiții sau achiziții, e mai indicat să economisești și să dispui de banii tăi proprii, decât să te împrumuți de la prieteni sau de la instituții financiare.

Iată cinci pași simpli prin care poți economisi lunar bani, fără să resimți economisirea ca pe o povară

1. Alcătuiește-ți liste de cumpărături

Atunci când mergi la cumpărături, nu pleca fără o listă întocmită în prealabil. Te va ajuta să cumperi doar strictul necesar și nu vei cheltui bani pe lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie.

2. Economisește înainte de a cheltui

În momentul în care intri în posesia banilor, întâi economisește. Pune banii într-un fond de rezervă și rezumă-ți cheltuielile doar la banii care îți rămân după ce retragi suma economisită.

3. Gătește acasă

Mâncarea gătită acasă este mult mai ieftină decât cea din oraș, sau cea comandată. Încearcă să te ocupi cel puțin o zi pe săptămână de gastronomie acasă. Vei economisi sume importante de bani!

4. Alcătuiește-ți un buget zilnic

În momentul în care ai un buget alocat zilnic, nu vei depăți limita, sau vei încerca să economisești zilele următoare, în cazul în care într-o zi depășești suma alocată. Prin urmare, la finele lunii vei reuși să cheltuiești doar cât ți-ai propus.

5. Vânează ofertele

Datorită tehnologiei, avem acces dintr-un singur clik la toate magazinele, implicit la ofertele lor. Analizează piața și fă-ți cumpărăturile săptămânale sau lunare din locurile în care prețutile sunt accesibile, sau acolo unde furnizorii lansează oferte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: