Cum reușește SUA să câștige Războiul Crypto în fața chinezilor: se întâmplă în premieră, după 4 ani

Cum reușește SUA să câștige Războiul Crypto în fața chinezilor: se întâmplă în premieră, după 4 ani

Pe piața crypto din Statele Unite ale Americii (SUA), se întâmplă un fenomen demn de Cartea Recordurilor.

Este pentru prima dată, în patru ani, când investițiile în startup-urile crypto și blockchain din SUA le-au depășit pe cele din Asia/China.

Chinezii sunt detronați

Conform datelor publicate de curând de către analiștii Bloomberg, volumul investițiilor în acest tip de startup a crescut de peste 6 ori, de la 3,1 miliarde dolari, în 2020, la 21,3 miliarde dolari, pe primele 11 luni din acest an.

Dincolo de investițiile în startup-urile crypto și blockchain de peste Ocean, analizele de piață realizate pentru anul 2021 indică faptul că tot mai mulți oameni tind să privească monedele digitale ca pe active sigure, în care merită să-și plaseze economiile.

Astfel, în primele 11 luni ale anului curent, criptomonede au atras investiții record de 9,5 miliarde de dolari.

Prin comparație, anul trecut, investițiile în active digitale au fost de 6,7 miliarde de dolari.

Numai raportându-ne la ultima săptămână, observăm că investițiile în active digitale au fost de 306 milioane de dolari.

Bitcoin rămâne criptomoneda cea mai populară, care are cea mai mare cotă de piață și care atrage cele mai multe investiții. De exemplu, Bitcoin a atras cele mai mari fonduri în ultimele cinci săptămâni, în valoare totală de 247 de milioane de dolari.

Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că numeroși economiști reputați se declară împotriva acestor tipuri de investiții. Argumentele lor sunt cât se poate de simple și, poate, pertinente. Ei spun că monedele digitale sunt active fără valoare intrinsecă, ce au un puternic caracter volatil și speculativ.

Nefiind controlate de nicio instituție care să ofere garanții investitorilor, de exemplu, așa cum o bancă garantează depozite de 100.000 de euro, analiștii sceptici sunt de părere că oamenii ar trebui să se ferească de aceste modalități inedite de a-și ține economiile. Ei mai susțin că oamenii ar trebui să investească în monede digitale doar atât cât își permit să piardă.

Citește și: