Cum poți fi păcălit la bancomat. Metoda care te lasă fără bani în câteva secunde

Cum poți fi păcălit la bancomat. Metoda care te lasă fără bani în câteva secunde

Mare atenție când îți scoți banii din bancomat. Escrocii aplică o nouă metodă de înșelăciune, care te poate lăsa fără bani în doar câteva secunde.

Vizați sunt pensionarii

Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că victimele vizate de escroci sunt persoanele în vârstă, vulnerabile.

Metoda este simplă și poate din această cauză sunt și foarte multe victime care îi cad pradă. Concret, escrocii pretind că au uitat o bancnotă în bancomat.

Poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Neamţ au reuşit să probeze activitatea infracţională a unui individ din municipilul Român, Mihai Constantin, în vârstă de 46 de ani, care a fost și reținut prevenitv.

Bărbatul a acționat pentru prima dată în Piatră Neamț la jumătatea lunii decembrie 2020 și în perioada următoare a înșelat mai multe persoane în vârstă prin metoda șmen.

Mai exact, bărbatul stătea lângă anumite bancomate stradale și aștepta ca bancomatele să fie folosite de persoanele vârstnice. Când apărea o astfel de persoană, bărbatul pretindea că a uitat în bancomat o anumită sumă de bani.

Pasul al doilea al înșelătoriei consta în faptul că bărbatul convingea victimele să le numere el banii, pentru a vedea dacă este toată suma, dar când le dădea înapoi bancnotele, subtiliza câteva sute de lei, lucru care i-a reuşit de câteva ori.

„La data de 14 decembrie 2020, profitând de vârsta înaintată a unei femei de 80 de ani, din Piatra Neamţ, acesta ar fi indus-o în eroare, prezentându-i în mod nereal faptul că şi-ar fi uitat o bancnotă de 50 de lei în fanta bancomatului de unde ridicase o sumă de bani şi sub acest pretext ar fi determinat-o să-i remită 1.900 de lei, pentru a verifica prin numărare suma. La restituire, prin distragerea atenţiei, acesta ar fi sustras 900 de lei”, au transmis oamenii legii.

Cel mai util e să le spui celor pe care îi știi, și știi că ar putea deveni victime, că bancomatul dă bani în sumă fixă și să nu aibă încredere în nimeni care vine cu astfel de justificări.

Etichete: