Cum îți schimbi adresa de email de pe Facebook și de ce ai face-o

Cum îți schimbi adresa de email de pe Facebook și de ce ai face-o

În spatele contului tău de Facebook, aproape de fiecare dată, există o adresă de email. Respectiva adresă poate fi schimbată cu ușurință, dacă ai nevoie să faci acest gest, indiferent dacă ai un smartphone în mână sau te afli în fața laptopului.

Datele tale de contact ascunse în spatele contului tău de Facebook pot fi modificate cu o relativă ușurință și sunt mai multe motive pentru care ți-ai putea dori să faci asta. S-ar putea, de exemplu, ca cineva să-ți fi spart o adresă de email și vrei să te asiguri că nu ajung acolo toate comunicările tale cu Facebook sau, mai grav decât atât, respectivul nu-ți poate sparge și contul de Facebook.

Cum îți schimbi adresa de email de la Facebook

Dacă te afli la laptop când te-ai decis că vrei să-ți email-ul din spatele contului tău de Facebook, intră pe Facebook.com și asigură-te că ești autentificat cu numele de utilizator și parola care îți aparțin. Apasă în dreapta sus pe vârful de săgeată în jos. Intră la Settings & Privacy sau Setări și Confidențialitate, dacă ai contul în română. Din nou, fă click pe setări și asigură-te, în noua fereastră, că ai selectat General în stânga. Acolo vei vedea o adresă de email la două secțiuni

Fă click pe Editează în dreapta adresei tale de contact și, în partea de jos, optează pentru ”Adaugă altă adresă de email sau alt număr de mobil”. Tastează-ți noua adresă și apasă pe Adaugă. Introdu parola aferentă contului tău de Facebook. Imediat ar trebui să primești un email de confirmare la adresa pe care ai tastat-o acolo, ca o măsură de verificare a faptului că respectiva adresă îți aparține în mod autentic. Deschide linkul din acel email sau apasă pe Confirm la baza emailului.

După ce ai parcurs pașii de mai sus, intră din nou în secțiunea General din Setări, aferentă contului tău de Facebook și optează pentru Editează în dreapta butonului de Contact. Șterge adresa sau adresele vechi pe care nu le mai dorești asociate contului tău. 
facebook adresa email

Citește și: