14 mart. 2021 | 13:27

Cum aduci pozele vechi la viață și creezi un video cu ajutorul Deep Nostalgia

ACTUALITATE
Cum aduci pozele vechi la viață și creezi un video cu ajutorul Deep Nostalgia

O nouă inteligență artificială și aplicație web ascunse în spatele Deep Nostalgia au început să facă valuri online în ultima perioadă. Acest nou instrument te ajută să-ți readuci la viață imagini vechi, în format video.

La fel cum tehnologia Deep Fake îți permite să-ți pui fața pe un clip cu Michael Jackson sau să vezi un discurs inventat cu Barack Obama, Deep Nostalgia îți transformă fața unei persoane dragi dintr-o fotografie veche într-un clip video. În funcție de calitatea imaginii originale și de poziția chipului în cadru, sunt șanse să obții rezultate fascinante, dacă nu un pic terifiante. Nu de alta, dar pare că-ți aduci la viață persoane care au decedat cu câteva decenii în urmă, dacă nu cumva folosești algoritmul pe imagini cu propria ta față.

example

Deep Nostalgia este accesibil la această adresă și folosește un algoritm avansat de inteligență artificială pentru a-ți transforma fețele dintr-o imagine în scurte clipuri, cât să pară că respectivele personaje au revenit la viață. Acesta este un produs MyHeritage și, deși pare gratuit la prima vedere, ai dreptul să procesezi vreo 5 fotografii până ești nevoit să plătești și, din start, trebuie să te autentifici cu un cont de Google sau Facebook. Dacă ai mai multe adrese de Gmail, poți edita vreo cinci fotografii gratuit cu fiecare dintre ele.

Începi prin a selecta o imagine din calculator, pe PC sau Mac. O poți trage și direct în browser, cu click stânga apăsat. Fotografia trece prin mai multe filtre automate înainte să poți alege persoana pe care ți-o dorești animată, dacă există mai multe fețe în cadru. Procesul de conversie durează între 10 și 20 de secunde.

În final, ajungi la o imagine ce pare să fie un Live Photo de pe iPhone, un clip de 3-4 secunde în care oameni dragi din trecutul tău clipesc, zâmbesc și își schimbă poziția capului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele