26 mart. 2021 | 10:16

Cum a profitat Uber din plin de greva de la metrou: prețurile au explodat la primele ore

ACTUALITATE
Cum a profitat Uber din plin de greva de la metrou: prețurile au explodat la primele ore

Greva de la metroul din București de vineri dimineața a dat peste cap traficul, dar a fost mană cerească pentru șoferii de Uber.

Cine a vrut să plece vineri dimineață cu metroul spre serviciu sau în altă parte a avut o surpriză neplăcută. Un protest spontan al sindicaliștilor Metrorex a ținut trenurile pe loc. Ușile nu s-au deschis, iar metroul a fost închis încă de la prima oră a dimineții, când în mod normal începea activitatea.

Greva de la metrou a fost benefică pentru serviciile de ride-sharing ca Uber. Prețurile în aplicație au explodat și chiar s-au triplat în cazul anumitor curse, scrie economedia.ro.

Cum a profitat Uber din plin de greva de la metrou

Dacă metroul din București nu funcționează, așa cum s-a întâmplat vineri, atunci alternativele ar fi autobuzul sau tramvaiul. Doar că acestea au fost pline încă de la primele ore, așa că cine voia să ajungă dintr-un loc în altul putea alege un taxi sau un serviciu în sistem ride-sharing ca Uber.

Prețurile în aplicație s-au dublat sau chiar s-au triplat în multe dintre cazuri, din cauza cererii uriașe. O călătorie din centrul orașului – de la Piața Unirii, până în nordul Capitalei, în Pipera – costa vineri dimineață minimum 45 de lei și putea ajunge chiar și la 60-70 lei, în funcție de aplicație.

O astfel de călătorie costă în mod normal în jur de 22-30 lei. Situația a fost similară inclusiv în jurul orei 10:00. De asemenea, mulți șoferi care au venit spre București din zonele limitrofe au stat mult mai mult în trafic.

Metroul din București a fost blocat după ce sindicaliștii au decis să oprească activitatea. În timpul grevei spontane au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”. Compania susține că nu a putut permite circulația trenurilor pentru că sindicaliștii au debranșat liniile de tensiune.