Criza semiconductoarelor: Maserati va amâna lansarea noului SUV Grecale

Criza semiconductoarelor: Maserati va amâna lansarea noului SUV Grecale

Maserati a declarat că lansarea noului său SUV Grecale va fi amânată până în primăvara anului viitor din cauza lipsei globale de cipuri.

Marca de lux, deținută de către Stellantis, se confruntă cu probleme din cauza lipsei de cipuri, care afectează, de altfel, întreaga industrie auto.

Ca urmare a acestor probleme, lansarea globală a noului model, care va fi construit în Italia și care a fost inițial programată pentru luna noiembrie a acestui an, a fost amânată.

„Premiera globală a Grecale, programată inițial pentru 16 noiembrie a acestui an, a fost amânată pentru primăvara anului 2022, având în vedere problemele de fond care au provocat întreruperi în lanțurile de aprovizionare pentru componentele cheie necesare pentru a finaliza procesul de producție al mașinii. În special, din cauza deficitului de semiconductori, cantitatea de producție nu ne-ar permite să răspundem în mod corespunzător cererii globale așteptate”, au declarat oficialii companiei într-un comunicat.

Un model cu adevărat de lux

Grecale va fi poziționat sub Maserati Levante și va concura, pe un segment de piață extrem de disputat în acest moment, cu SUV-uri precum Porsche Macan și BMW X3.

Acesta va fi construit pe platforma Giorgio, care este utilizată în prezent pentru producerea modelului Alfa Romeo Stelvio. Mai mult, se așteaptă ca noul model al brandului de lux să fie lansat și într-o versiune complet electrică.

Stellantis a anunțat luna aceasta că va prezenta Tonale, un nou SUV Alfa Romeo, în primăvara anului viitor, cu toate că această lansare a fost așteptată la sfârșitul acestui an.

Stellantis, înființată anul acesta, prin fuziunea Fiat Chrysler și PSA Group, a oprit producția la mai multe fabrici, inclusiv în Europa și Canada, din cauza lipsei de cipuri. A prognozat că va produce cu 1,4 milioane mai puține vehicule anul acesta.

Sindicatul FIM-CISL a declarat că impactul unei penurii de semiconductori asupra producției italiene a Stellantis în acest an va fi mai gravă și mai durabilă decât daunele producției cauzate de pandemia COVID-19 în 2020.

Citește și: