Criza microcipurilor nu sperie Skoda: cel mai nou model pregătit de cehi

Criza microcipurilor nu sperie Skoda: cel mai nou model pregătit de cehi

Producătorul ceh de automobile Skoda urmează să lanseze al doilea model dezvoltat pentru piețele emergente. Noul model se va numi Slavia și va fi lansat în acest an.

Skoda își continuă cursa de intrare pe segmentele ieftine ale pieței de automobile, cu un model ce va fi lansat în India, de echipa care a creat SUV-ul Kushaq. Al doilea automobil dezvoltat pe platforma MQB A0 de către compania cehă va fi un sedan care se va numi Slavia. Mai mult, în comunicatul de lansare a fost precizat faptul că numele a mai fost folosit chiar de către fondatorii Václav Laurin și Václav Klement pentru a da numele primei biciclete produsă de Skoda.

Skoda Slavia face parte din proiectul India 2.0 lansat de grupul VW pentru a cuceri piața indiană care are un potențial uriaș, datorită numărului mare de clienți, dar care are o particularitate bazată pe puterea extrem de scăzută de cumpărare.

India este cea mai nou piață

Noul modelul va fi tot un notchback, similar cu Octavia și Rapid, cu alte cuvinte, o caroserie de tip sedan realizată prin adăugarea unui portbagaj pe o caroserie de hatchback.

„Skoda are o moștenire bogată, ce se întinde de-a lungul a 125 de ani. Slavia reprezintă începutul poveștii de succes care a făcut Skoda să devină unul dintre cei mai renumiți constructori auto. Cu o tradiție bogată, numele Slavia va marca încă o dată startul unei noi ere pentru marca Skoda, de această dată pentru piața Indiană” a declarat Zac Hollis, directorul Skoda Auto India.

Pe lângă Kushaq și Slavia, de la Skoda, vor mai fi lansate două modele Volkswagen, toate având o țintă de localizare a producției de 95%, astfel încât prețurile de producție să poată face față condițiilor locale. Grupul Volkswagen a investit un miliard de euro în dezvoltarea noii platforme și a celor patru modele noi.

Citește și: