Criza cipurilor, atacată de un rechin tehnologic: totul sau nimic

Criza cipurilor, atacată de un rechin tehnologic: totul sau nimic

Criza cipurilor care macină numeroase industrii, de câteva luni bune, ar putea să fie diminuată sau chiar încheiată definitiv datorită intervenției bătrânului „rechin” Sony.

Sony a dispărut în umbră în ultimii ani, odată cu evoluția fulminantă a Samsung și Apple, însă gigantul tech de odinioară pare să revină în forță, fix în momentul în care industria tehnologică are cea mai mare nevoie de ajutor.

De luni bune, penuria globală de cipuri cauzează pierderi majore, în special în industria auto, iar experții se așteaptă ca situația să dureze cel puțin până la începutul anului viitor.

Din fericire, criza cipurilor s-ar putea să-și găsească rezolvarea în cea mai recentă mișcare făcută pe piață de către cei de la Sony.

Ce planuri are Sony

Sony și TSMC ar putea face echipă pentru a combate lipsa globală de cipuri, scrie presa de peste Ocean.

După cum relatează Reuters, surse Nikkei susțin că Sony și TSMC „iau în calcul” crearea comună a unei fabrici de semiconductori în Japonia.

TSMC ar avea control majoritar, potrivit celor din interior, însă fabrica ar funcționa pe terenul Sony în apropierea fabricii de senzori de imagine a companiei. Mai mult decât atât, se pare că Executivul japonez ar acoperi până la jumătate din investiția de 7 miliarde de dolari.

Pe ușile fabricii ar urma să iasă cipuri vitale pentru industriile care suferă astăzi din cauza cipurilor. De exemplu, ar putea furniza cipuri pentru mașini. Vehiculele produse acum pot avea chiar și sute de cipuri, deci nevoia de acești semiconductori este extrem de mare în industria auto.

Aceștia sunt utilizați în comenzile motorului, sistemele de divertisment, mecanismele de siguranță și așa mai departe.

Dacă proiectul va merge mai departe, fabrica va funcționa până în 2024. Sony și TSMC au refuzat să comenteze informația dezvăluită de jurnaliștii din întreaga lume, deși TSMC a spus anterior că „revizuiește activ” planurile pentru un astfel de efort.

Citește și: