Controversele Facebook într-un nou serial. Cine joacă rolul principal

Controversele Facebook într-un nou serial. Cine joacă rolul principal

Doomsday Machine va fi noul serial de televiziune care se va concentra pe controversele platformei Facebook. Seria își propune să acopere toate acțiunile platformei de socializare în accensiunea sa, de-a lungul timpului.

La mai bine de un deceniu, după ce Aaron Sorkin și David Fincher au dramatizat ascensiunea Facebook cu The Social Network, un nou serial TV va încerca să spună povestea istoriei mai recente a companiei. Bazat parțial pe  Ugly Truth: Inside Facebook‘s Battle for Domination, serialul vrea să acopere toate acțiunile care au dus la creșterea permanentă a companiei.

Rolul principal aparține lui Claire Foy

Seria o va avea în rolul principal de Claire Foy, care o va juca pe Sandberg, directorul operațional al platformei de socializare. Seria va prezenta istoria companiei, aceasta va acoperi toate evenimentele în care platforma a fost implicată, de la acțiunile ei în timpul alegerilor prezidențiale din 2016 până la dezvăluiri mai recente despre afacerea lui Mark Zuckerberg. De asemenea, include rapoarte recente de la The Wall Street Journal care au arătat că Facebook a condus, de ani de zile, un program numit XCheck. Acesta a permis utilizatorilor cu profil înalt, inclusiv fostului președinte Donald Trump, să își personalizeze regulile de moderare a conținutului.

Seria vine într-un moment foarte dificil în care platforma de socializare este intens urmărită de autorități. Miercuri, denunțătorul Facebook a făcut dezvăluiri fără precedent. Frances Haugen a propus, cu această ocazie, că gigantul social ar trebui să fie reglementat, în mod oficial. De asemenea, vine după ce compania a trecut printr-o întrerupere de 4 ore, în urma căreia nici un utilizator nu a mai putut accesa platformele Facebook, Instagram și WhatsApp.

Ca urmare a acestor evenimente, parlamentarii au revenit la ceea ce au mai propus și cu alte ocazii, divizarea companiei în entități mai mici. Inclusiv reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez a fost de acord cu această poziție.

Citește și: